0

Τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που αξιοποιούνται ήδη για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην παλιά πόλη και το παραλιακό μέτωπο του Ενετικού λιμένα Χανίων παρουσιάστηκαν επίσημα σήμερα, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του προέδρου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μιχάλη Τσουπάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόκειται για οκτώ οχήματα που έχουν την δυνατότητα να κινούνται τόσο στα στενά της παλιάς πόλης, όσο και στο παραλιακό μέτωπο του Ενετικού λιμανιού, ακόμα και στις ώρες αιχμής σε 24ωρη βάση.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλη Τσουπάκη σχεδιάστηκαν και μετασκευάσθηκαν από συνεργεία του δήμου και της ΔΕΔΙΣΑ, εξυπηρετούν την υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων «Πόρτα-Πόρτα», που υλοποιείται στην παλιά πόλη των Χανίων και το Ενετικό λιμάνι.

Όπως τόνισε ο κ. Τσουπάκης κατά την παρουσίαση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, «η υπηρεσία “Πόρτα-Πόρτα”, εξελίσσεται συνεχώς στην προσπάθεια για να γίνει ακόμα καλύτερη η αποκομιδή των απορριμμάτων και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μίλησε για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας “Πόρτα – Πόρτα”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει με στόχο όπως είπε, «να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα της πόλης και να αναπτυχθεί το αίσθημα της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από συνεχείς προσπάθειες με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας».

Στον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναφέρθηκε ο διευθυντής καθαριότητας της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Τσιραντωνάκης, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης στάθηκε στο γεγονός ότι με την χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές αερίων καυσίμων και μειώνεται αισθητά η όχληση των πολιτών.

Εκτός από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, δήμος και ΔΕΔΙΣΑ προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου τύπου καλαθιών για την απόθεση απορριμμάτων χωρίς την χρήση πλαστικής σακούλας.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις