0

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να στείλει το μήνυμα στην ηγεσία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ότι πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ.

«Η επιρροή μας σε ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Αφγανιστάν είναι πολύ περιορισμένη. Εξαρτάται από τους Ταλιμπάν να κάνουν λογικές επιλογές προς το δικό τους οικονομικό συμφέρον, και αυτό που κάνουν τώρα δεν είναι αυτό», δήλωσε σήμερα η Μπέρμποκ στη διάρκεια επίσκεψής της στο Ισλαμαμπάντ, προειδοποιώντας για μια επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα.

Πάνω από 14.000 Αφγανοί έχουν μεταβεί στη Γερμανία, λέει η Μπέρμποκ

«Δεν φταίει ο αφγανικός λαός που η κυβέρνησή του ανατράπηκε από τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πακιστανό ομόλογό της Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Γερμανία και το Πακιστάν έχουν αναδιαρθρώσει το σύστημά τους για την μεταφορά Αφγανών προσφύγων στη Γερμανία μέσω του Πακιστάν, ώστε να καταστεί πιο γρήγορο, και σημείωσε ότι περισσότεροι από 14.000 Αφγανοί, που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, έχουν μπορέσει να μεταβούν στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις