Μπάιντεν
0

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «αίσθηση βαρβαρότητας και απανθρωπιάς».

«Πολίτες εκτελούνται εν ψυχρώ και πτώματα πετάχτηκαν σε ομαδικούς τάφους. Ένα αίσθημα βαρβαρότητας και απανθρωπιάς φάνηκε σε όλο τον κόσμο και χωρίς καμία συγγνώμη», είπε.

«Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από μεγάλα εγκλήματα πολέμου. Τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να ενωθούν για να οδηγήσουν σε λογοδοσία τους δράστες και μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το οικονομικό κόστος, να επιτείνουμε τον πόνο για τον Πούτιν και να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας».

Πρόσθεσε ότι τα βήματα που έγιναν από τη Δύση στοχεύουν στη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά «διψήφια νούμερα» μόνο εφέτος και σε ένα χρόνο οι οικονομικές κυρώσεις να είναι πιθανό να «σβήσουν» τα οικονομικά κέρδη των τελευταίων 15 χρόνων της Ρωσίας.

Ο κ. Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύει οποιαδήποτε επένδυση των ΗΠΑ στη Ρωσία. «Χάρη στη γενναιότητα και το μαχητικό πνεύμα του ουκρανικού λαού, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει στους αρχικούς της πολεμικούς στόχους. Η Ρωσία ήθελε να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση. Σήμερα το Κίεβο παραμένει όρθιο και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διοικεί», είπε.

«Αυτός ο αγώνας απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού στον αγώνα τους για ελευθερία», κατέληξε.

 

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική