0

Η ΑΒ για ακόμη μία χρονιά έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά! Έδωσε αγάπη και ελπίδα μέσα από την καθιερωμένη πλέον «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ», που διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά.

Δύο έννοιες σημαντικές αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της ΑΒ. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη με πράξεις ανταποδοτικές προς την κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά και ο εθελοντισμός. Η οικογένεια της ΑΒ θέλει να προσφέρει, γιατί πιστεύει πως οι θετικές πράξεις προς τους συνανθρώπους μας, αλλά και τον πλανήτη μας είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά! Όπως αναφέρει και η Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας: «Τα τελευταία 12 χρόνια γιορτάζουμε μία ημέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε εθελοντικές δράσεις και την προσφορά. Την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ!». 12 χρόνια λοιπόν κατά τα οποία η ΑΒ Βασιλόπουλος με όρεξη και χαμόγελο διοργανώνει δράσεις εθελοντισμού που αφήνουν θετικό αποτύπωμα σε…μικρούς και μεγάλους, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Νομίζω, θα συμφωνήσουμε όλοι πως το δώρο με τη μεγαλύτερη αξία είναι ο χρόνος που ο καθένας από εμάς προσφέρει και αφιερώνει στο συνάνθρωπο, στους φίλους, στην οικογένεια, στο να είναι «εκεί». Χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα. Και όταν μάλιστα ο πολύτιμος -για όλους- χρόνος συνδυάζεται με την προσφορά για καλό σκοπό, τότε είναι που γίνονται σπουδαία πράγματα! Και αυτή η πεποίθηση ακολουθεί και τη μεγάλη ΑΒητική οικογένεια. Το ίδιο μας επιβεβαιώνει και η κ. Αθηνά Τσιμογιάννη Υπεύθυνη Customer Care στην ΑΒ που ήδη μετρά 10 χρόνια στην εταιρεία σε μία θέση που έχει άμεση επαφή με τους πελάτες. «Όταν ήρθα [στην ΑΒ] υπήρχε ήδη δύο χρόνια το κομμάτι του εθελοντισμού και για μένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί σε προηγούμενες εταιρείες δεν είχα αυτή τη δυνατότητα. Είμαι περήφανη που ανήκω στην ομάδα της ΑΒ. Σε κάθε δράση πλέον συμμετέχω γιατί μαθαίνω να προσφέρω και να είμαι δίπλα στον συνάνθρωπο μου. Με λίγο από το χρόνο μας ο καθένας σου μπορεί να καλυτερεύσει τη ζωή κάποιου άλλου» τονίζει. Με το αίσθημα προσφοράς επομένως, καλά χαραγμένο στο DNA της ΑΒ Βασιλόπουλος, οι άνθρωποί της γίνονται κάθε χρονιά μία δυναμική ομάδα που προσφέρει απλόχερα και με συνέπεια. Μια ομάδα που στέκεται πλάι σε κάθε συνάνθρωπο και είναι παρούσα κάθε φορά που η κοινωνία έχει ανάγκη. Με την προσμονή αλλά και τη διάθεση να προσφέρει, η ΑΒ αναλαμβάνει και οργανώνει συνεχώς δράσεις και δεσμεύεται να συνεχίσει, ώστε να κάνει τη διαφορά για όλα όσα νοιαζόμαστε.

Το φεστιβάλ προσφοράς της ΑΒ στον Γέρακα

Η ΑΒ είναι σταθερά υπέρμαχος του εθελοντισμού. Την Κυριακή 29 Μαΐου, όλη η ΑΒητική οικογένεια από κάθε κατάστημα, κάθε αποθήκη αλλά και από τα κεντρικά γραφεία ενώθηκε με τοπικές κοινωνίες και οργάνωσαν όλοι μαζί μία ξεχωριστή δράση για την «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» για την κοινωνία, τους συνανθρώπους μας και τον πλανήτη. Αυτή η αλυσίδα προσφοράς που ξεκινά από τις τοπικές κοινωνίες ήταν μία μεγάλη επιθυμία για την ΑΒ. Χαρακτηριστικά η κ. Μαχαίρα αναφέρει «Στην πρώτη ενέργεια μας πριν χρόνια, είχαμε πάει για καθαρισμό παραλίας και σκεφτήκαμε πως θα ήταν πολύ ωραίο να το επεκτείνουμε στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και αυτή η δράση να γίνεται πανελλαδικά. Έτσι φέτος, όπως και τα προηγούμενα 12 χρόνια, δίνεται στα καταστήματα η δυνατότητα να επιλέγουν την τοπική τους δράση, όπως και έκαναν μέσα από δεντροφυτεύσεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες παλαίμαχων και μη αθλητών, δράσεις σε γηροκομείο, ορφανοτροφεία. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι το 90% των καταστημάτων μας συμμετέχουν».

Σε μια από τις δράσεις, οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία αλλά και οι μικροί φίλοι της ΑΒ, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εthelon, ετοίμασαν 800 activity kits – τα οποία προσφέρθηκαν σε ΜΚΟ που στηρίζουν παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Με χαμόγελο και πολλή όρεξη, οι μικροί αλλά και οι…μεγάλοι εθελοντές αφού ζωγράφισαν επάνω σε λευκές χάρτινες σακούλες, έδωσαν και μία προσωπική νότα στα kits, προσθέτοντας το δικό τους χειρόγραφο μήνυμα! Με μια μικρή κορδελίτσα στο τελείωμα, το μικρό «δέμα χαράς» ήταν πια έτοιμο και προς αποστολή. Και τι πιο όμορφο από το να συνοδεύεται από ένα προσωπικό μήνυμα που θα σχηματίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στον παραλήπτη του.

Η προσφορά όμως την προηγούμενη Κυριακή συνεχίστηκε και προς άλλους φορείς. Την ημέρα της δράσης μέλη της ΑΒητικής οικογένειας βρέθηκαν στο Γέρακα και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τέσσερις ακόμη ΜΚΟ, το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «ΚΕΑ – ΧΑΡΑ», την Stray Gerakas – Justice for Animals, την ΠΕΜΦΗ (Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων) και το ΛΥΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, προκειμένου να στηρίξουν τη δράση και το έργο τους.

Η κ. Αναστασία Γαβρίλου, Διευθύντρια της Ethelon, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που ασχολείται με την προώθηση και την εδραίωση του εθελοντισμού, μας επισήμανε πως «ο εθελοντισμός είναι μια κυρίαρχη αξία, που πρέπει να διέπει την καθημερινότητα μας» και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που νιώθει κάθε φορά που βλέπει μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις. Γιατί, όπως τόνισε, ο εθελοντισμός έχει πλέον μπει σε μεγάλες εταιρίες αλλά η απόφαση του να πας σε μία εθελοντική δράση και να είσαι παρών, είναι μία καθαρά ατομική επιλογή.

Η «Ημέρα Εθελοντισμού» της ΑΒ είναι ένας αγαπημένος θεσμός, που δημιουργήθηκε για να δίνει χαρά και ελπίδα, αλλά και να αγκαλιάζει τις ανάγκες μικρών αλλά και μεγάλων οργανισμών. Η εταιρεία είναι παρούσα κάθε φορά που η κοινωνία και οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη. Έτσι, το μήνυμα της προσφοράς εξαπλώνεται και η ΑΒ κάνει τη διαφορά για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Σίγουρα πάντως, μετά από εκείνη την ημέρα θα ψάξω και άλλες εθελοντικές δράσεις στις οποίες μπορώ να συμμετέχω και εγώ και φυσικά, έχω ήδη δώσει ραντεβού με την ΑΒ για την επόμενη «Ημέρα Εθελοντισμού».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις