0

Θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Figaro» οι δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας, έναντι στην τουρκική προκλητικότητα, από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε την Ελλάδα την Τρίτη 31 Μαΐου στη διαμάχη μεταξύ αυτής και της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, καταδικάζοντας κάθε αμφισβήτηση της ελληνικής «κυριαρχίας»», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Figaro.

Στο άρθρο αναφέρονται τα λόγια του Γάλλου προέδρου, στα οποία χαρακτήρισε θεμιτές τις ανησυχίες της Ελλάδας – όπως εκφράστηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – ενώ καταδίκασε παράλληλα τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε πολλά από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα», είναι κάποια από τα λόγια του Εμανουέλ Μακρόν που δημοσίευσε – σε ξεχωριστό θέμα από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τα αποτελέσματα της Συνόδου – η Figaro.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική