0

Οι σφαγές στη Μπούκα (Μπούτσα) μπορεί να αποτελέσουν κομβικό σημείο την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναμένεται πως θα επισκιάσουν τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει, θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα της ΕΕ με νέα μέτρα κατά της Μόσχας και ενδεχομένως να φέρουν ένα βήμα πιο κοντά τους υπεύθυνους των θηριωδιών, στο Διεθνές Δικαστήριο.

Ήδη προτείνεται η σύσταση  ανεξάρτητων επιτροπών για τη διερεύνηση των θηριωδιών, ενώ η Ύπατη Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζήτησε να εκταφούν τα πτώματα και να γίνει ταυτοποίηση τους και  δεν απέκλεισε  και σ άλλες περιοχές να έχουν συμβεί πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Η διεθνής κοινή γνώμη παραμένει  σοκαρισμένη από τα πλάνα με τους νεκρούς διάσπαρτους  στους δρόμους. Δύση, ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις, καταδικάζουν τη φρίκη στη Μπούκα, τις εκτελέσεις, τις σφαγές και τους ομαδικούς τάφους εκατοντάδων αμάχων πολιτών, που άφησε πίσω του ο ρωσικός στρατός.

Ο Ουκρανός πρόεδρος φωτογράφισε και τις ευθύνες της Μέρκελ και του πρώην Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί και τους προσκάλεσε  να πάνε στην Μπούτσα (Μπούκα) για να δουν πού οδήγησαν τα 14 χρόνια των «παραχωρήσεών» τους στη Ρωσία.

Είμαστε προτεκτοράτο της Μόσχας;

Στην Αθήνα, την ημέρα που τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου είχαν γεμίσει με πλάνα από τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων Ουκρανών, κάποιοι ρωσόφιλοι και ρώσοι,  βγήκαν με τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα τους στολισμένα με το περιβόητο “Ζ”  στη Συγγρού  σε πορεία υπέρ του Πούτιν.

Το πιο απίθανο  είναι, πως ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Μόσχας, έδωσε εντολή να ερευνηθεί επίθεση που δέχτηκε, λέει, Ρώσος στην Αθήνα κατά την πορεία, λες και η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο της Ρωσίας.
Η μήπως είμαστε κατά κάποιο τρόπο;  Γιατί διαβάζω πως εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαφώνησαν με την μεταφορά στην Ουκρανία όπλων και τανκς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Τους συμπαραστάθηκαν σωματεία που ελέγχονται από το ΚΚΕ.  Άγνωστο αν τελικά εστάλησαν τα όπλα που έχουν άμεση ανάγκη οι Ουκρανοί για να αντιμετωπίσουν την εισβολή των Ρώσων και να αποφύγουν μια νεα Μπούκα.

Από την Σρεμπρένιτσα στην Μπούκα

Είναι όμως οι ίδιοι που βρέθηκαν στους δρόμους,  υπέρ της Σερβίας του Μιλόσεβιτς, πριν 25 χρόνια,  ακόμα κι όταν αποκαλύφθηκαν οι τρομερές  οι σφαγές στην Σρεμπρένιτσα που θεωρήθηκε το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Κάποιοι από αυτούς ως φιλοσέρβοι και ως ορθόδοξοι, κάποιοι γιατί πίστευαν πως ο Μιλόσεβιτς θα μας λύσει το σκοπιανό δια  της καταλήψεως των Σκοπίων από τη χώρα του, κάποιοι ως μονιμάδες αντιαμερικανοί και φιλογιουγκοσλάβοι της εποχής, αριστεροί…

 Σήμερα οι φρικιαστικές εικόνες που μπήκαν στα σπίτια μας με τα σπαρμένα στους δρόμους κορμιά, τη γυναίκα με το ποδήλατο , τον άντρα πισθάγκωνα δεμένο και πυροβολημένο στο κεφάλι, θα “χρωματιστούν” ξανά πολιτικά από το τόξο των ρωσόφιλων που αρχίζει από το Άγιο Όρος και φτάνει στον Περισσό, στην Κουμουνδούρου και σε όλους τους αντιαμερικανούς της χώρας.

Ευτυχώς που ο κ Τσίπρας πρόλαβε πολλούς δικούς του και καταδίκασε άμεσα τις φρικαλεότητες στην Μπούκα, πριν αρχίσουν δουλειά τα τρολ και οι φίλοι του κόμματος στα social media.

Από την πλευρά της η Μόσχα έσπευσε να διαχειριστεί την κρίση, ως συνήθως, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Αμερικανούς και τους Ουκρανούς. “Είναι προβοκάτσια των Αμερικανών αυτοί τους έστησαν στους δρόμους” μας  είπε.

  Κι όποιος την πιστέψει.  Έτσι γίνεται πάντα, πρέπει να υπάρχει μια άλλη ιστορία απέναντι στην αλήθεια,  γι’ αυτούς που τους αρέσει να ξεγελούν τον εαυτό τους.

 Άλλωστε ξέρει πολύ καλά πως σε όσους αρέσει να εξαπατώνται θα  εξαπατηθούν.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις