0

Απειλές εναντίον των τριών χωρών του ΝΑΤΟ που εμπόδισαν τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, να επισκεφθεί τη Σερβία εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν υποστηρίζοντας ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan-2».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Σερβία αφού η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο -τρεις χώρες του NATO γύρω από τη Σερβία- έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του, γεγονός που εξόργισε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν έβαλε όμως στο στόχαστρο και τη Ρουμανία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων- γνωστό και ως Satan-2.

Σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο διευθυντής της «Roscosmos».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας έγινε πυρ και μανία αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεν κατάφερε να φθάσει στο Βελιγράδι όπου είχε προγραμματίσει συνομιλίες με αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι, η Σερβία είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία από τότε που ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις