0

Ένα νέο όνομα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των απωλειών Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματικών, στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία. Πρόκειται για τον 55χρονο Άντον Σιμόνοφ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος Ρώσος στρατηγός ηλεκτρονικού πολέμου και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στο Χάρκοβο.

Την είδηση του θανάτου του Σιμόνοφ επιβεβαίωσε ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο κ. Αρέστοβιτς είπε στους θεατές ζωντανής ροής του YouTube ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του Σιμόνοφ από καλά ενημερωμένες πηγές του στρατού.

Ο Σιμόνοφ ήταν αρχηγός του ηλεκτρονικού πολέμου μέσα στη δεύτερη Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, ενώ κατά το παρελθόν ήταν πρώην διοικητής στον κυβερνοχώρο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι κατέστρεψε 30 ρωσικά οχήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης του πυροβολικού.

Ο θάνατος του Σιμόνοφ προστίθεται στους 36 συνταγματάρχες και περισσότερους από 300 Ρώσους αξιωματικούς που έχουν πεθάνει στην Ουκρανία μέχρι στιγμής. Πρόκειται για τον 42ο υψηλόβαθμο αξιωματικό που σκοτώθηκε κατά την εκστρατεία του Πούτιν.

Tραυματίστηκε ο Γερασίμοφ;

Τις τελευταίες ώρες, οργιάζουν οι φήμες -χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή- πως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ, τραυματίστηκε μετά από ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ, στην περιοχή του Χαρκόβου.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, καθώς και διεθνή ΜΜΕ, ο Γερασίμοφ τραυματίστηκε στο πόδι, χωρίς πάντως το τραύμα να εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος στρατηγός είχε σταλεί από τον Πούτιν στην Ουκρανία για να αναλάβει προσωπικά την επιχείρηση στο Ντονμπάς και στην ανατολική Ουκρανία.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις