Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press
Δεν της… έφτανε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25μ., στις αποσκευές της ήθελε να έχει και κάτι πιο πολύτιμο, και τα κατάφερε.
Η ολυμπιακή χρονιά για την Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη άρχισε ιδανικά και η παρουσία της στο Οτοπένι αποτέλεσε το καλύτερο αγωνιστικό και ψυχολογικό δυναμωτικό εν όψει μιας απαιτητικής χρονιάς, με φόντο το «Παρίσι 2024» και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 100μ. πεταλούδα που κατέκτησε η 28χρονη κολυμβήτρια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε πισίνα 25μ. δεν ανέβασαν απλά τη συλλογή της στα πέντε μετάλλια στη διοργάνωση.
Οι σταθμοί της καριέρας της
Τον Μάιο του 2021 η Άννα Ντουντουνάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης. όλα τα φώτα έπεσαν αμέσως πάνω της. Με μεγάλες, γεμάτες αυτοπεποίθηση χεριές στο αγώνισμα της πεταλούδας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως μία από τις αγαπημένες αθλήτριες της χώρας.
«Η πρώτη μου επαφή με το νερό ήρθε στο νηπιαγωγείο, μας πήγαιναν στο κολυμβητήριο για να μάθουμε τα βασικά, και έτυχε να δω την ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης που έκανε προπόνηση» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της για τη πρώτη της γνωριμία με τις πισίνες. Στο άθλημα αυτό θα έμενε δέκα χρόνια, μέχρι τα δεκαπέντε της. Τότε, μετά από μια μεγάλη επιτυχία με την Εθνική Ομάδα Κορασίδων, αποφάσισε ότι ήθελε να σταματήσει. «To έκανα κυρίως για να αφοσιωθώ λίγο περισσότερο στο σχολείο. Στη συγχρονισμένη κολύμβηση έκανα πάρα πολλές ώρες προπόνηση, στο γυμνάσιο είχα φτάσει να κάνω και δέκα ώρες τη μέρα, έτσι, για να μη μου έρθει απότομη η αλλαγή, είπα να ξεκινήσω κλασική κολύμβηση. Πίστευα ότι μπορούσα να είμαι καλή σε αυτό, είχα βρει αυτό που ήθελα να κάνω και δεν το άφησα ποτέ».
Αγωνίστηκε στα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016. Τερμάτισε 17η διανύοντας την απόσταση των 100 μέτρων σε 58.27 δευτερόλεπτα θέτοντας ένα νέο εθνικό ρεκόρ. Ωστόσο αποκλείστηκε από τα ημιτελικά. Τον Μάιο του 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50αρας πισίνας στη Βουδαπέστη, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, 57.37. Έτσι, έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στις 25 Ιουλίου 2021 αγωνίστηκε στα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου κατέλαβε την 9η θέση, διανύοντας την απόσταση των 100 μέτρων σε 57.25 δευτερόλεπτα, θέτοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Το 2018 αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγκόνα της Ισπανίας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα γυναικών. Το 2019 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό 25αρας πισίνας με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 56.44.
Το Νοέμβριο του 2021 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα και το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. πεταλούδα γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Καζάν με νέα πανελλήνια ρεκόρ 56.35 και 25.09, αντίστοιχα.
Στα χνάρια του πατέρα του ο Βίνσεντ Ιμπραήμοβιτς
Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν καμπ της Εθνικής Σουηδίας Κ-15 δεν είχε προσελκύσει τόσο πολλούς δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και φιλάθλους.
Ο νέος Ιμπραήμοβιτς είναι καθ’ οδόν. Ο νεότερος διάδοχος του σπουδαίου Ζλάταν, ο Βίνσεντ Σέγκερ Ιμπραήμοβιτς κλήθηκε και προπονείται ήδη με την εθνική ομάδα της Σουηδίας Κ-15. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν στην ομάδων νέων της Μίλαν. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν καμπ της Εθνικής Σουηδίας Κ-15 δεν είχε προσελκύσει τόσο πολλούς δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και φιλάθλους.
Αιτία, φυσικά ήταν η παρουσία του μικρότερου γιου του Ιμπρα, ανάμεσα στα συνολικά 66 παιδιά που έχουν κληθεί. Στην προπόνηση όλα τα βλέμματα ήταν καρφωμένα πάνω στον σγουρομάλλη έφηβο που εμφανισιακά δεν έχει καμία σχέση με τον διάσημο πατέρα του.
Η διευθύντρια Τύπου της σουηδικής ομοσπονδίας, Πέτρα Θορέν τον έχει υπό την προστασία της -όπως και αρκετοί άνδρες της ασφάλειας- και δεν επιτρέπει σε κανέναν δημοσιογράφο να τον πλησιάσει, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παίκτες.
Σύμφωνα με την ανάλυση του ομοσπονδιακού προπονητή Αξελ Κιάλ ο νεαρός Ιμπραήμοβιτς είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος που αντιλαμβάνεται πολύ καλά το παιχνίδι, είναι πολύ καλός στις πάσες αλλά και αποτελεσματικός ενώπιον της αντίπαλης εστίας. Τα όσα συζητά με τον Βίνσεντ παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.
Ο μέχρι πρότινος εκλέκτορας της σουηδικής ομάδας, Γιάνε Αντερσον προτείνει να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μη γίνονται συγκρίσεις του έφηβου με τον πατέρα του γιατί δεν είναι δίκαιο.
Ο Βίνσεντ προσγειώθηκε στο Μιλανέλο μαζί με τον αδερφό του το 2022 όταν την ίδια εποχή ο πατέρας τους ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Ροσονέρι.
Το καμπ της Κ-17 θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη και ως τότε οι δημοσιογράφοι θα δώσουν σκληρή μάχη να πάρουν έστω και μία δήλωση από τον διάδοχο του Ιμπρα.