0

Ανεμοβλογιά διαπιστώθηκε ότι είναι τελικά το ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και όχι ευλογιά των πιθήκων.

Ο 61χρονος ασθενής από το Μαρόκο είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει ήπια συμπτώματα όπως εξανθήματα και λίγο πυρετό. Δεν έχει εμφανίσει κάτι προς το παρόν που να τίθεται θέμα ανησυχίας και βρίσκεται σε απομόνωση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές στο ThessToday.gr ο ασθενής θα παραμείνει σε απομόνωση ώστε να μην γίνει διασπορά της ασθένειας για 3-4 ημέρες και να επιβλέπουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του προκειμένου να μην υποτροπιάσει. Σε άτομα μεγάλης ηλικίας, ειδικά, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί εγκεφαλίτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι 0 61χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς μέσω Κωνσταντινούπολης και ο ίδιος προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου με ύποπτα συμπτώματα. Τα δείγματα των εξετάσεων στάλθηκαν χθες στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ ενώ σήμερα το νοσοκομείο έλαβε τα επίσημα αποτελέσματα. Για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων είχε ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις