0

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Πάρο, όπου εξακολουθούν να σημειώνονται αναζωπυρώσεις από την περιοχή Μώλος προς τον Άγιο Αντώνη Μάρπησσα, καίγοντας ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω του μετώπου της πυρκαγιάς ενισχύονται οι δυνάμεις με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος που μεταβαίνει ακτοπλοϊκώς από Σύρο καθώς και 2 Α/Φ (Canadair) όπου θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τις 21.30 στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου , κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Πολύτιμη βοήθεια παρέχουν και οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι από χθες ασταμάτητα με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις