0

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια και το σχέδιο της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της. Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τα νοικοκυριά όρθια» είπε.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου και μάλιστα για το όφελος των καταναλωτών. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω, αυτό είναι νομοτελειακό» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε. «Με την εκτόξευση των τιμών στο φυσικό αέριο, όλα πάνε προς τα πάνω» ανέφερε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε και για το μήνυμα Μητσοτάκη για την εκλογολογία, λέγοντας: «Καλά έκανε και το ξέκοψε ο πρωθυπουργός, για να το καταλάβουν όλοι. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν συνάδερφό μου που να μην δουλεύει».

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ