0

Ανακατατάξεις στη διοίκηση του ΕΒΕΑ επιφέρει η νέα θέση του μέχρι σήμερα Προέδρου του Γιάννη Μπρατάκου, που αναλαμβάνει νέος Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του afteroffice, μια από τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου του ΕΒΕΑ, είναι αυτή του Νίκου Σοφιανού.

Πρόκειται για ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη με πολυετή παρουσία στα κοινά της χώρας.

Ποιος είναι ο Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, των δομικών υλικών, των ακινήτων και της εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Αποφοίτησε από το London School of Economics – LSE (M.Sc. Economics /European Studies), το Deree College (B.Sc. Marketing), το Ελληνικό Ωδείο (Δίπλωμα Violoncello) και το λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και, μεταξύ άλλων, έχει εκλεγεί:

Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – ICC Greece (2018-σήμερα),  Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ (2011-2017), Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΑ (2006-2011), Μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ (1997-σήμερα), Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (2016-2020), Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics – LSE (2016-2018), Αντιπρόεδρος των ξένων επενδυτών Ρουμανίας (2006-2009), Αντιπρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του Deree College (1988), Αντιπρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών (1984).

Έχει εμπειρία στη δημόσια διοίκηση έχοντας θητεύσει στα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΟΠΥΥ, του Invest in Greece και της Διώρυγας Κορίνθου.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. – Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Είναι πατέρας 3 παιδιών.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική