0

Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της EE επί εδάφους, θάλασσας και εναερίου χώρου ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με τις πρόσφατες απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο ανέφερε:

«Η ΕΕ είναι ξεκάθαρη, η Τουρκία πρέπει να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο»

«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία, η ΕΕ υπήρξε και είναι ξεκάθαρη στο ότι αναμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο, να απέχει από βήματα που κλιμακώνουν, από ρητορική ή ενέργειες και να δεσμευθεί στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, όχι το αντίθετο».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε επίσης ότι «η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κάθε ανοιχτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις