0

Αυστηρή ανακοίνωση για τα δύο ναυάγια μεταναστών σε Κύθηρα και Λέσβο εξέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ζητώντας από την Τουρκία να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως σχολιάζει ο υπουργός Ναυτιλίας, η ανοχή της Τουρκίας στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές για μια ακόμη φορά

«Όσο η τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο», αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης.

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών διέσωσαν χθες δεκάδες ανθρώπους – όχι, όμως, όλους.

Και καταλήγει: «Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική