0

Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πηγαίνουν καλά. Σημείωσε μάλιστα ότι «η αρνητική ατμόσφαιρα που είχε παρατηρηθεί στο Κογκρέσο τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί».

Επίθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε τη χώρα μας για για το ζήτημα των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, τονίζοντας μάλιστα πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα λόγου σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας, η Ελλάδα δεν έχει λόγο σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα φιλοξενεί υπόπτους για τρομοκρατία και επιτρέπει στρατόπεδα τρομοκρατών του PKK στα εδάφη της.

Ακραίες τουρκικές προκλήσεις

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα συνεχίστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια περίοδο που η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα αναμένεται να βγάλει γεωτρύπανο στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, ώστε να ερευνήσει την περιοχή για φυσικό αέριο.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις