0

Tο φρένο που έβαλε ο πρωθυπουργός στα σενάρια περί προώρων εκλογών, μονοπώλησε την εβδομάδα που μας πέρασε…

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και όταν γίνουν εκλογές θα αδρανοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής και η χώρα θα αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα έθεσε το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Η αλήθεια είναι πως πολλά στελέχη της Ν.Δ. εισηγούνται στον πρωθυπουργό ή και θεωρούν δεδομένες τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, πριν από το δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, αφού τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν το κυβερνών κόμμα να συσπειρώνεται, κυρίως, λόγω της εκρηκτικής έντασης με τη γείτονα χώρα.

Οι υπέρμαχοι των πρόωρων εκλογών υποστηρίζουν ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα είναι αντικειμενικά δύσκολος και ότι όσο περνά ο καιρός, ο κίνδυνος φθοράς για την κυβέρνηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Άλλοι παράγοντες τάσσονται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας με αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέτοντας ως στόχο την επίτευξη μιας αυτοδυναμίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τέλος, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν… απλά ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να αφήσει να σέρνονται για άλλους δύο μήνες τα σενάρια των πρόωρων εκλογών… Ίδωμεν λοιπόν.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική