0

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα το πρωί έστειλε μήνυμα πως η αστυνομία δεν φοβάται τους μπράβους και τους εκβιαστές.

Ο κ. Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο όχι να κλείσουν ορισμένα πρατήρια αλλά να χτυπήσουμε στη ρίζα τη μαφία στα καύσιμα. Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τον εισαγγελέα, γίνεται σε βάθος έρευνα για να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα που εμπορεύονται λαθραία καύσιμα ή εξαπατούν καταναλωτές με λογισμικά».

«Έχει σημασία να οργανώσουμε περαιτέρω τις δυνάμεις μας για να εξαφανίσουμε τους ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος» συμπλήρωσε.

«Έρχεται το panic button για τους ανήλικους»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας των ανηλίκων λέγοντας ότι «πέρυσι το πρώτο 9μηνο είχαν συλληφθεί 7.400 ανήλικοι δράστες και φέτος έχουν συλληφθεί 10.600 ανήλικοι δράστες για το ίδιο διάστημα. Από αυτούς έχουν συλληφθεί 2.285 κλοπές, 873 για ναρκωτικά, 800 για σωματικές βλάβες και 335 είχαν όπλο μαζί τους πιστόλι, μαχαίρι, στιλέτο, σιδηρογροθία».

«Το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε συμμορίες, τώρα πέφτουν μαχαίρια και πιστόλια. Είναι ένα ζήτημα που θέλει διαχείριση στην πλατεία, στο σχολείο, στην κοινωνία».

Υπενθύμισε, δε, ότι πέραν του αριθμού 10201 «σε λίγες ημέρες θα έχουμε μια νέα εφαρμογή, ένα panic button για ανήλικους ώστε να ενημερώνονται οι αρχές με GPS».

Ειδικά για τη Μύκονο είπε ότι «κανείς από τους αστυνομικούς δεν θα φύγει μέχρι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε ξανά φαινόμενα μαφίας εκεί».

Στην ερώτηση για την παραβατικότητά των Ρομά, αφού είπε ότι «δεν υπάρχουν Ρομά, είναι Έλληνες πολίτες», είπε: «καθημερινά γίνονται επιχειρήσεις, εξιχνιάζονται μεγάλες ληστείες, κλοπές μετάλλων, διαρρήξεις, θα επιβληθεί η νομιμότητα έναντι όλων».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις