0

Με “δυο θετικά νέα για την οικονομία” ξεκίνησε η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάργηση από 1/1/2025 του τέλους επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, που περιλαμβάνει και περίπου 25.000 εργαζομένους με «μπλοκάκι», και στην αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat. Ειδικότερα, όπως είπε το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε πέρυσι κατά 2,3% αντί για 2% όπως είχε αρχικά υπολογιστεί, δηλαδή μια αύξηση που αντιστοιχεί σε επιπλέον 5 δισ. ευρώ.

Πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα πρόληψης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» το οποίο -όπως είπε- είναι το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα πρόληψης που είχε ποτέ η χώρα, και αφορά τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Όπως σημείωσε:

Έχουν εκδοθεί παραπεμπτικά για 1.461.570 δικαιούχους του προγράμματος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου, για να παραλάβουν δωρεάν από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία self-test.

Υπερσυνταγογραφήσεις: Έχουμε τα εργαλεία για να εντοπίσουμε τους γιατρούς – παραβάτες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στις “απαράδεκτες παράνομες υπερσυνταγογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν από κάποιους γιατρούς” και είπε ότι τέτοιες πρακτικές παραβιάζουν τις αρχές και τις αξίες του ιατρικού λειτουργήματος, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα και επιβαρύνοντας τελικά τόσο το Σύστημα Υγείας, όσο και τους φορολογούμενους.

Εκτίμησε ότι “οι γιατροί αυτοί αποτελούν μια μειοψηφία” και προειδοποίησε ότι το κράτος έχει τα εργαλεία για να τους εντοπίσει.

“Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται και δεν θα γίνονται ανεκτές” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

298 θέσεις ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπογράφηκε ήδη η απόφαση για την προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων που θα ενταχθούν σε νοσοκομεία και των επτά Υγειονομικών Περιφερειών και στο ΕΚΑΒ, η πλειονότητα των οποίων αφορά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε νοσοκομεία της Αττικής και του Πειραιά.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο χάος συναρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών αναφορικά με την παρακολούθηση του κύκλου ζωής ενός οχήματος, και είπε πλέον, οι συναρμόδιοι φορείς, θα «επικοινωνούν» ψηφιακά μεταξύ τους ώστε να έχουμε ένα λειτουργικό πλαίσιο εποπτείας της οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις