0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

Ο καλός καιρός και οι παρατεταμένα –με μικρά μόνο διαλείμματα- υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως ενέτειναν την παραδοσιακά αυξημένη διάθεση για αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου. Με το τριήμερο να αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για ταξίδια μετά το τέλος του καλοκαιριού, οι κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα δείχνουν πως πολλοί Έλληνες επιλέγουν να εκμεταλλευτούν το διάλειμμα για μικρές εξορμήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Εξοχικό, σπίτι φίλων, κουμπάρων, συγγενών, ξενοδοχείο, βραχυχρόνιες μισθώσεις ή ακόμη και… μονοήμερες, όλα είναι στο «τραπέζι».

AirBnB: Κυρίαρχη επιλογή

Εδώ και σχεδόν 10 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, οι πληρότητες στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν ξεπεράσει το 90% και όσο περνούν οι ώρες σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς η αναζήτηση δωματίου αρχίζει να… δυσκολεύει.

Οι ορεινοί προορισμοί της Αρκαδίας, όπως η Δημητσάνα, εμφανίζουν ήδη πληρότητες που αγγίζουν το 100%. Στη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα, οι κρατήσεις ξεπερνούν το 84% και 73% αντίστοιχα, ενώ και άλλες περιοχές της Αρκαδίας, όπως η Καρύταινα, τα Λαγκάδια, η Ζάτουνα, το Λεβίδι, το Ελληνικό και η Βλαχέρνα, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά, γεγονός που δείχνει ότι κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση των ταξιδιωτών.

Στη βόρεια Ελλάδα, τα Ιωάννινα και η Καλαμπάκα ξεχωρίζουν με πληρότητες 98%, ενώ το Μέτσοβο ακολουθεί με 85%.

Στα Καλάβρυτα οι κρατήσεις φτάνουν το 86%, ενώ η Αράχωβα, αν και παραδοσιακά δημοφιλής χειμερινός προορισμός, κινούνταν μέχρι πριν λίγες ημέρες σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, με 65% πληρότητα.

Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται σε άλλες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Τα Γρεβενά φτάνουν σε πληρότητα το 95%, η Φλώρινα το 97% και η Καστοριά το 97%.

Η αυξημένη κίνηση σε αυτούς τους προορισμούς δείχνει την ανανεωμένη προτίμηση των ταξιδιωτών για αποδράσεις σε λιγότερο γνωστά αλλά πανέμορφα σημεία της Ελλάδας.

Η εικόνα αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη έγκαιρης κράτησης για όσους σκοπεύουν να αποδράσουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η ζήτηση για καταλύματα στους παραδοσιακούς και ανερχόμενους χειμερινούς προορισμούς της χώρας συνεχίζει να αυξάνεται.

Για τους παραδοσιακούς

Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αλλά και εκείνοι που δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο για αναζητήσεις προορισμών στον κυβερνοχώρο, η επιλογή των παραδοσιακών ταξιδιωτικών γραφείων παραμένει μια αξιόπιστη επιλογή. Αν και συχνά πιο «αλμυρή».

Με μια αναζήτηση σε ταξιδιωτικά γραφεία μπορεί κάποιος να βρει στην Ελλάδα επιλογές για εκδρομές με κατ’ άτομο κόστος που διαφοροποιείται ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και τον προορισμό.

Για παράδειγμα, οδικώς, μπορεί κάποιος να επιλέξει:
3ήμερο στη Μάνη από 170 ευρώ
4ήμερο στη Θεσσαλονίκη και στη λίμνη Κερκίνη από 340 ευρώ
4ήμερο στην Καστοριά, στο Νυμφαίο και στην Φλώρινα από 430 ευρώ

Η Καλαμάτα έχει την τιμητική της


Καθώς πολλοί εκμεταλλεύονται το μάζεμα της ελιάς, αυτό το τριήμερο, η Καλαμάτα έχει την τιμητική της καθώς πολλοί ντόπιοι επιστρέφουν στην γενέτειρα και περνούν μια …βόλτα από τα χωράφια του παππού.

Ωστόσο, η πανέμορφη πόλη της Μεσσηνίας αξίζει να διεκδικεί τον τίτλο του απόλυτου προορισμού

Λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα, με καταλύματα με μεγάλο εύρος, με μια πόλη «κόσμημα» αλλά και θάλασσες κρύσταλλο που παραμένουν ζεστές αυτή την εποχή.

Η μεγάλη κεντρική πλατεία, το καταπράσινο σιδηροδρομικό πάρκο, οι βόλτες στο Βουνό του Ταϋγέτου και οι χαλαρές βόλτες στις ακτές, θα αποζημιώσουν και τους πιο απαιτητικούς.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις