0

Παρουσία του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου, εκατοντάδων πολιτών, αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και πλήθους επισήμων πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων, στην κεντρική πλατεία.

Πρόκειται για μια ακόμη εγκατάσταση που με τη λειτουργία της θα αναβαθμίσει την πλατεία η οποία επί σειρά ετών παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης. Προηγήθηκε η ανάπλαση της παιδικής χαράς και επίκεινται τα εγκαίνια της Υπηρεσίας Δόμησης, που έχει χωροθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πλατείας.

«Βασικός στρατηγικός μας στόχους ήταν να αναβαθμίσουμε την κεντρικότερη πλατεία του δήμου μας, ώστε να αποτελέσει σημείο συνάντησης και σημείο καλλιέργειας της κοινωνικής συνοχής. Προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας σκεφτήκαμε ότι ήταν απαραίτητο να μεταφέρουμε εκεί σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του δήμου, οι οποίες θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν κόσμο δίνοντας στην πλατεία μας τη ζωντάνια που της αξίζει!», σημείωσε ο Δήμαρχος Δ. Παπαχρήστου απευθύνοντας χαιρετισμό.

«Σήμερα, ένας χώρος γνώσης και φωτός, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί των γνωστικών θησαυρών που συμπεριλαμβάνει. Η Βιβλιοθήκη μας, με 20.000 τίτλους βιβλίων, θα γίνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, για την έρευνα και για την κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής», κατέληξε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η προσπάθεια για να αλλάξει όψη και να εκσυγχρονιστεί ο δήμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της νέας Βιβλιοθήκης. Αμέσως μετά το λόγο έλαβαν για σύντομους χαιρετισμούς η αντιδήμαρχος Υγείας και Προσχολικής Αγωγής, Σταματίνα Νέρα και η πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Λαμπρινή Λάζαρη.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμητρα Ράπτη και Γιάννης Κυριακόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, η περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κωνσταντέλλου και ο πρ. δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση έγινε δεκτή η προσφορά αντιτύπων του βιβλίου της εκπαιδευτικού Στέλλας Κόλλια το οποίο βασίζεται στο βραβευμένο παραμύθι της μαθήτριας Κατερίνας Χαντέ «Ο Μεγάλος περίπατος του… Κίκου», που αποτελεί έκδοση το 2ου Γυμνασίου Καλυβίων.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις