0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», είπε με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας, σε μια τίμια αποτίμηση της εντολής που έδωσε η βάση του κόμματος.

Ο μόλις 2,5 χρόνια πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν άγγιξε καλά – καλά το 30% των ψήφων, με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου να καθιστά εμφανή την ανάγκη των ψηφοφόρων του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος να αποκτήσουν μια νέα ηγεσία, ικανή να μετατρέψει και πάλι το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα εξουσίας.

Με το τσίκι – τσίκι δε νικάς

Πριν από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα διείσδυσης στην κοινωνία είχαν διαπιστώσει όλοι οι υποψήφιοι, πλην του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον Δημήτρη Δανίκα πως: «Δεν μπορεί με το τσίκι-τσίκι το ΠΑΣΟΚ να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία».

Και εξηγούσε, μιλώντας για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας:

«Δεν μπορεί δηλαδή με τον τρόπο που το κόμμα προχώρησε λίγο, λίγο λίγο, λίγο, λίγο, μισό, μισό, μισό. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο που θα υπάρξει το αντίπαλο δέος. Και αυτό είναι το κεντρικό στοιχείο αυτών των εκλογών. Η επόμενη μέρα, να δώσει μια ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να αλλάξει τελείως και να βγει στα ίσα με τη Νέα Δημοκρατία».

Η μέρα της Μαρμότας

Αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος, είχε εντοπίσει την Αχίλλειο πτέρνα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ας μη ξεχνάμε, πως ο ίδιος είχε αναρτήσει προεκλογικά χιουμοριστικό βίντεο με άρωμα από το… μέλλον. Εκεί ένας νεαρός άνδρας εμφανίζονταν να ξυπνάει το 2027, με τον ήχο ενός ραδιοφωνικού δελτίου το οποίο ανακοίνωνε την νίκη της ΝΔ και την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τρίτη φορά, ως πρωθυπουργός.

«Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για την άνοδο των ποσοστών του κατά 0,02%», κατέληξε το ευφυές βίντεο, δείχνοντας ξεκάθαρα μια εικόνα από το μέλλον σε περίπτωση που στην ηγεσία παρέμενε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας: «Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο – Στασιμότητα ή αλλαγή»

«Ξεκινάμε με την κάλπη άδεια και ο κόσμος θα έρθει να στηρίξει. Το δίλημμα για μένα είναι ξεκάθαρο. Στασιμότητα ή αλλαγή. Θέλουμε μία από τα ίδια ή θέλουμε να κάνουμε ένα άλμα, το οποίο θα δημιουργήσει μία ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου; Κι αυτό πρέπει να απαντήσουμε και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα την Κυριακή», δηλώνει συχνά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας.

Καθαρές κουβέντες στους δύσπιστους

Ο δήμαρχος της Αθήνας δε σταματά να δέχεται επιθέσεις, για τα έργα και τις ημέρες στην πρωτεύουσα, με τον ίδιο να δηλώνει ανοικτά πως κάποιοι δεν έχουν χωνέψει την ήττα του … εκλεκτού τους.

Σε όλους όσοι ειλικρινώς διερωτώνται αν μπορεί να υπηρετήσει και τους δυο ρόλους προς όφελος των πολιτών και της χώρας, απαντά με σαφήνεια:

«Το θέμα δεν είναι αν μπορώ να έχω δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, το πρόβλημα που έχει η κοινωνία μπροστά της και πρέπει να συζητάμε είναι η ακρίβεια και πρέπει να μιλήσουμε για το πόσο έχει το καρπούζι, πόσα κερδίσουν οι μεσάζοντες και πόσο κοστίζει για τους πολίτες, γιατί έχουμε φθάσει οι πολίτες να αντιμετωπίζουν αγοραστική αδυναμία, αυτός είναι ο καινούριος όρος που χρησιμοποιεί η ΕΕ».

Ενωτικός και… επιδραστικός

Ο Χάρης Δούκας, έχει μάθει να συνεργάζεται. Δεν είναι τυχαίες οι διακρίσεις του σε όλη του την πορεία. Ως Ακαδημαϊκός έχει πολλάκις συμπεριληφθεί στο 2% των πιο επιδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, βάσει των αξιολογήσεων του Elsevier και του Stanford University.

Σε ό,τι αφορά την ενότητα στον κόμμα και στην αξιοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, σε περίπτωση που ο λαός τον επιλέξει ως διάδοχο, ο Χάρης Δούκας έχει ξεκάθαρα δηλώσει:

«Θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος και της Κ.Ο., πρέπει να είναι ο καθένας ηγέτης στον τομέα του. Υπάρχει πρόταση μου, με νούμερα και αριθμούς, φτιαγμένη από εξειδικευμένους επιστήμονες. Σημασία έχει η συνδιαμόρφωση, για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις