0

Την αυξημένη εγρήγορση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και τη μέριμνα της για τον ασφαλή απεγκλωβισμό από τον Λίβανο όσων ομογενών το επιθυμούν υπογραμμίζει στην καθιερωμένη, εβδομαδιαία ανάρτησή του για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωνά Καρούση

«Ήδη, απομακρύναμε 22 Έλληνες και 38 Κύπριους από τη Βηρυτό με C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας εκ νέου τα συλλυπητήρια του για τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση στην τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα διαδραματίζει ρόλο αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου και ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, κάτι, που όπως είπε είχε την ευκαιρία να συζητήσει χθες στα Χανιά με ομάδα Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών.

Η στήριξη στον Έβρο

Στα της κυβερνητικής δραστηριότητας της προηγούμενης εβδομάδος, ο πρωθυπουργός στάθηκε στα 19 μέτρα, ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκαν για τον κεντρικό και Βόρειο Έβρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ στο Σουφλί, αλλά και στο σχέδιο πριμοδότησης της επανακατοίκησης με 10.000 ευρώ για 1000 δικαιούχους.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την εκφόρτωση του πρώτου φορτίου LNG από την Total στις εγκαταστάσεις FSRU στην Αλεξανδρούπολη.

Μεσοπρόθεσμο

Για το Μεσοπρόθεσμο ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος παραμένει « να μένουμε πιστοί σε αυτό το σχέδιο, να συνεχίζουμε να μειώνουμε τη φοροδιαφυγή, να έχουμε υπεραπόδοση εσόδων, ούτως ώστε το πρόγραμμά μας, που έχει ως στόχο την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, να “τρέξει” όλο και πιο γρήγορα».

Παραβατικότητα ανηλίκων

Για την παραβατικότητα των ανηλίκων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι προωθούμενες αλλαγές, που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «προβλέπουν αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για την παραμέληση των ανηλίκων από τους γονείς τους αλλά και τη χρήση όπλων. Στόχος δεν είναι να πάνε φυλακή τα παιδιά ή οι γονείς, αλλά να λειτουργήσει αποτρεπτικά το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει. Οι μεν οικογένειες να δείξουν μεγαλύτερη επιμέλεια για την ανατροφή των παιδιών τους, ενώ οι συστηματικοί ανήλικοι παραβάτες να συνετίζονται με αναμορφωτικά μέτρα».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις