0

* Του Σωτήρη Πολύζου

Σε σενάρια συνωμοσιολογίας θα μας οδηγήσουν, όσο και να μη το θέλουμε, με την εικόνα που παρουσιάζει η πολιτική ζωή της χώρας, με βασικό αυτό της απόλυτης «στήριξης» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο οι άλλοι ψάχνουν αρχηγό, με μια βαλίτσα στο χέρι, την επόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο τo EU-MED9, δηλαδή η Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης MED9. Ακολουθεί στις 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου και αμέσως μετά, 17-18 Οκτωβρίου, στην ίδια πόλη, η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εν μέσω των πολύ κρίσιμων εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Είναι πασιφανές ότι αποτελεί «βούτυρο» στο ψωμί της κυβέρνησης η παντελής απουσία αντιπολιτευτικής δραστηριότητας από τα δύο κόμματα τα οποία θεσμικά, βάσει πάντα των τελευταίων εθνικών εκλογών, αποτελούν τον πυλώνα της αντιπολίτευσης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, ειδικά στην πολιτική, καθώς με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται, ιστορικά, οι μεγάλοι ηγέτες και εκείνοι οι πολιτικοί που καταφέρνουν να κρατάνε μόνοι τους τα ηνία μιας χώρας, απορροφώντας πάσης φύσεως «κραδασμούς».

Μια κοινωνία όπως η ελληνική με πολλά και έντονα προβλήματα στην καθημερινότητά της, μετά από απανωτές κρίσεις, βλέπει, αναπόφευκτα ίσως, στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκείνον τον ηγέτη που μπορεί να επιφέρει πραγματικές λύσεις και να αλλάξει σταδιακά μια χώρα που έχει «πονέσει» και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Δεν είναι τύχη. Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση στο σύνολό της δεν έχει καταφέρει να «κερδίσει» τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι γιατί δε μπόρεσαν να πείσουν, μέχρι στιγμή τουλάχιστον, ότι υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Καμία σοβαρή πρόταση, σε βασικούς τομείς, Μόνο κορώνες και ακοστολόγητα προγράμματα που μας θυμίζουν εποχές «ηρωικών διαπραγματεύσεων» που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις