0

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προσήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, υποβάλλοντας δύο αιτήματα, τα οποία αφενός αφορούν την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ , υπόθεση για την οποία πρόσφατα εκδόθηκε αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και αφετέρου την αντιπαράθεση που έχει με τη βουλευτή, Αθηνά Λινού.

Ως προς την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Πολάκης ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την αναίρεση της απόφασης και εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου δήλωσε:

«Είναι μία υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος με παράνομους διορισμούς πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, που είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης την περίοδο 2013-14 και η οποία παρά τα πορίσματα και τα εισαγγελικά βουλεύματα που αμετάκλητα παρέπεμψαν σε δίκη καταδεικνύοντας την ενοχή, τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία.

Ζήτησα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα η καθαρογραφή της απόφασης, καθότι έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλη μια τέτοια δίκη για 74 διορισμούς, με τη ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκ ευρώ και πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Πολάκης.

Αναφορικά με την αντιπαράθεσή του με την Αθηνά Λινού, ο κ. Πολάκης κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση και σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. Ευρώ. Φαίνεται η κυρία Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από Περιφέρειες-Δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα».

Τέλος, για την υποψηφιότητά του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει πει συγκεκριμένο περιεχόμενο και πρόγραμμα που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως εν δυνάμει κυβερνητική δύναμη. Περιμένω να δω και τους υπόλοιπους υποψήφιους».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις