0

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεοπτικής συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Εξακολουθεί το “πρώτη φορά”, δηλαδή μετά το “πρώτη φορά Αριστερά” είναι και το ότι πρώτη φορά ουσιαστικά αποπέμπεται διά της διαδικασίας της μομφής ηγεσία σε κοινοβουλευτικό κόμμα», ήταν το εισαγωγικό σχόλιό του για τα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν τα έχω βάψει και μαύρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης αλλά διαβάζουν λάθος τους λόγους. Θεωρούν ότι βρίσκονται σε διαδικασία ρευστοποίησης επειδή βρίσκεται εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης και πιστεύουν ότι η αποπομπή Κασσελάκη είναι η λύση. Όμως ο Κασσελάκης βρέθηκε εκεί ως επιτίμιο, αποτέλεσμα της κρίσης, όχι ως αίτιο», πρόσθεσε.

«Αυτήν τη στιγμή όλοι, το σύνολο της κοινωνίας, η προσδοκία της, βρίσκεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται στον πρωθυπουργό, βρίσκεται στην κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Βορίδης και σημείωσε ότι «αλαζονεία δεν υπάρχει». «Εισπράττουμε την αυστηρή κριτική (των πολιτών), που λένε στην κυβέρνηση “εσείς είσθε τώρα, εσείς πρέπει να τα λύσετε. Κάθε επιμέρους αστοχία βαραίνει εσάς”, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Όσον αφορά το πακέτο της ΔΕΘ υπογράμμισε ότι «εμείς εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα» και συμπλήρωσε: «Είπαμε ότι βασική μας φιλοδοξία και βασικό μας στοίχημα είναι η αύξηση του εισοδήματος και η ευρύτερη σύγκλιση. Αυτό θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας. Μέχρι τότε δεν θα κοιτάζουμε το ταβάνι, ήδη αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό».

«Έχει γίνει σειρά παρεμβάσεων στο θέμα της ακρίβειας -υπάρχει αποκλιμάκωση της ακρίβειας- και στο θέμα των ενοικίων», ανέφερε για τα οικονομικά ο υπουργός Επικρατείας για να συμπεράνει: «Σε όλα τα ζητήματα η κεντρική στρατηγική μας είναι και για το θέμα αντιμετώπισης της ακρίβειας -και το έχει πει πάρα πολλές φορές ο πρωθυπουργός- είναι η αύξηση του εισοδηματος».

Άλλωστε, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει στους μισθούς αλλά όχι στην αγορά ή στην αγορά ακινήτων.

Τέλος, κληθείς να πάρει θέση στη συζήτηση περί της ανάγκης να πάρει δεξιά στροφή η κυβέρνηση, αντέτεινε πως «η δεξιά ατζέντα έχει σημασία». Εξάλλου, «ο πρωθυπουργός έχει τη μαγική ικανότητα να συνθέτει γύρω από ένα πυρήνα θέσεων, επίσης να ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές», τόνισε ο κ. Βορίδης. Διερωτήθη, δε, τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ τι εισφέρουν ως διακριτή θέση στον δημόσιο διάλογο.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις