0

Γράφει «Το Πιστόλι»

Το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιος ή ποια μεσολάβησε ώστε να αλλάξει η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την αγορά των γαλλικών αεροσκαφών Rafale και να αντικατασταθεί με αναφορά στα αμερικανικά F-35. Στις 14 Αυγούστου, ο Κασσελάκης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με μια ανάρτηση που συνέδεε τα εξοπλιστικά προγράμματα με μίζες, επισημαίνοντας συγκεκριμένα την αγορά των Rafale. Στην ανάρτηση αυτή, τόνιζε ότι τα χρήματα για ένα Rafale θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά τριών πυροσβεστικών αεροπλάνων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μεγάλες μίζες κρύβονται στα εξοπλιστικά προγράμματα, αναφέροντας ότι συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η ανάρτηση αυτή τροποποιήθηκε. Η αναφορά στα Rafale αντικαταστάθηκε με αναφορά στα F-35, υποστηρίζοντας ότι αντί για ένα F-35 θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί 300 πυροσβεστικά οχήματα. Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποιος ή ποια πίεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε αυτή την αλλαγή. Υπάρχουν υποψίες ότι κάποια εξωθεσμική δύναμη, ενδεχομένως μέσω μεσολαβητή, άσκησε πίεση για την αλλαγή της ανάρτησης, ώστε να αποφευχθεί η σύνδεση των Rafale με μίζες και να προταθούν τα F-35 στη θέση τους.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την παρέμβαση είναι πιθανό να διαθέτει σημαντική δύναμη και επιρροή, ικανή να κατευθύνει τις πολιτικές κινήσεις του Κασσελάκη, με σκοπό να προστατεύσει συγκεκριμένα συμφέροντα που θίγονταν από την αρχική ανάρτηση. Αυτή η αλλαγή αφήνει υπόνοιες για την ύπαρξη διαπλοκής και προσπαθειών συγκάλυψης, καθώς η πιάτσα, όπως λέγεται, δεν κρύβει τίποτα και όλα κάποτε έρχονται στο φως.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις