0

Γράφει «Το Πιστόλι»

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται διατεθειμένος να «θυσιάσει» την Αθηνά Λινού, εάν κρίνει ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει να κατευναστεί η ένταση και να επανεντάξει τον Παύλο Πολάκη στο κόμμα. Ο Πολάκης, ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του και προετοιμάζεται για μια ανοιχτή σύγκρουση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απειλεί την ενότητα του κόμματος, και αυτό δημιουργεί πιέσεις στον Κασσελάκη να λάβει δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει να συναντηθεί σύντομα με τον αψύ Κρητικό, ο οποίος, εκτός από την αμφισβήτηση της ηγεσίας, φαίνεται να προετοιμάζεται για μια άμεση σύγκρουση με τον νυν πρόεδρο του κόμματος. Αυτή η συνάντηση αναμένεται να είναι κρίσιμη, καθώς ο Κασσελάκης πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να διατηρήσει την υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στον φόβο ότι μια σύγκρουση με τον Πολάκη θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση του κόμματος.

Η προοπτική της απομάκρυνσης της Αθηνάς Λινού έχει αρχίσει να συζητείται έντονα στην Κουμουνδούρου. Κάποια στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «γκρίζα» σημεία στα έγγραφα που η Λινού απέστειλε στο γραφείο του προέδρου σχετικά με τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη εις βάρος της. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αμφιβολίας γύρω από τη βουλευτή, με τον Κασσελάκη να εμφανίζεται πρόθυμος να την απομακρύνει, εάν αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κρίση στο κόμμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει τολμήσει να συγκρουστεί ανοιχτά με τον Παύλο Πολάκη, παρά την ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας του από τον τελευταίο. Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση άλλων εσωκομματικών αντιπάλων, όπως οι «87» που αμφισβήτησαν την ηγεσία του, χωρίς όμως να έχει αναφερθεί προσωπικά στον Πολάκη. Ακόμη και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Πολάκη ήταν… πολιτικές, υποδηλώνοντας έτσι μια προσπάθεια να διατηρηθεί ηρεμία και να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Στην πρόσφατη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εμπιστοσύνη και χρόνο για να διαχειριστεί τα εσωκομματικά ζητήματα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελεί ισχυρό προπύργιο του Παύλου Πολάκη, και ήταν η πρώτη που αντέδρασε επίσημα και έντονα στη διαγραφή του από το κόμμα.

Οι κινήσεις του Κασσελάκη τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν αν θα μπορέσει να διατηρήσει την ηγεσία του κόμματος και να εξισορροπήσει τις εσωκομματικές πιέσεις, χωρίς να προκαλέσει μεγαλύτερη ρήξη στο ΣΥΡΙΖΑ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις