0

Γράφει: «Το πιστόλι»

Ενδιαφέρον για τη θέση του Διοικητή της ΑΑΔΕ έχουν δείξει και τραπεζικά στελέχη, πρώην και νυν, τα οποία όμως φαίνεται να έχουν απορριφθεί από το Μαξίμου.

Η θητεία του τωρινού Διοικητή της ΑΑΔΕ λήγει τον Ιανουάριο του 2025, έχοντας εξαντλήσει όλα τα νόμιμα χρονικά περιθώρια.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης πρέπει από τον Σεπτέμβριο να κινήσει τις διαδικασίες για τον διορισμό του νέου διοικητή, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4389/2016, το οποίο προβλέπει ότι η επιλογή γίνεται μέσω ανοικτού διαγωνισμού.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στο διαδίκτυο σύμφωνα με τον ν. 3861/2010 (Α΄ 112), καθορίζεται η διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού.

Η Επιτροπή Επιλογής καταρτίζει κατάλογο των τεσσάρων επικρατέστερων υποψηφίων, βάσει προκαθορισμένων και αντικειμενικών κριτηρίων, ο οποίος υποβάλλεται στο Συμβούλιο Διοίκησης.

Αν οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τέσσερις, περιλαμβάνονται όλοι στον κατάλογο. Φαβορί για τη θέση του Διοικητή είναι η νυν Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής, Μαίρη Ψύλλα, δικηγόρος με πλούσια επαγγελματική εμπειρία. Έχει διατελέσει υπεύθυνη του φορολογικού τμήματος της PwC Ελλάδος και έχει σημαντική γνώση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές συγχωνεύσεις και εξαγορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η κ. Ψύλλα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικών, κΚωστή Χατζηδάκη.

Ακολουθεί ο Φώτης Κουρμούσης, εκτελεστικό μέλος του ΤΧΣ, ο οποίος έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικός σύμβουλος σε παραγωγικά υπουργεία. Έχει ήδη συμμετάσχει στη διαδικασία για τη θέση του Διοικητή το 2015.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες ότι ένας εκ των βασικών υποψηφίων είναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2014, αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Τέλος, ενδιαφέρον για τη θέση έχουν εκφράσει και πρώην και νυν τραπεζικά στελέχη, τα οποία όμως έχουν απορριφθεί από το Μαξίμου.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις