0

Γράφει «Το πιστόλι»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, με τις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δείχνει μια απογοητευτική άγνοια για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η ελληνική αστυνομία. Οι δηλώσεις του, που χαρακτηρίζουν την αστυνομία ως «ξεβρακωμένη» και προβάλλουν αρνητική εικόνα χωρίς ουσιαστική ανάλυση, αποδεικνύουν την ελλιπή κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί καθημερινά.

Η ελληνική αστυνομία εργάζεται υπό συνθήκες περιορισμένων πόρων και συνεχούς πίεσης, με στόχο την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Οι επικρίσεις που προβάλλει ο Μπαλάσκας, όπως η ανάγκη για «προσευχή» για την αποφυγή νέων περιστατικών κακοποίησης γυναικών, αποδεικνύουν μια επιφανειακή προσέγγιση χωρίς να προσφέρουν πραγματικές λύσεις ή να αναγνωρίζουν τις θετικές προσπάθειες και τις προόδους που έχουν γίνει.

Αντί να εστιάζει σε μεμονωμένα περιστατικά, ο Σταύρος Μπαλάσκας θα μπορούσε να συμβάλει θετικά, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αστυνομία και προτείνοντας συγκεκριμένες βελτιώσεις. Η υποστήριξη και η αναγνώριση της δουλειάς των αστυνομικών είναι πιο χρήσιμες από την κριτική που δεν βασίζεται σε πλήρη κατανόηση της κατάστασης.

«Με τις αλλαγές που γίνονται εντός του σώματος, γιατί είχαμε “αχρηστάκια” και μπήκαν λίγο πιο ικανοί, το βλέπουμε και το παλεύουμε, είναι σαν μία εγχείρηση, χρειάζεται χρόνος για να γιάνει. Η αστυνομία ήταν ξεβράκωτη από στελέχωση. Μέχρι να βρεθούν κάποιοι που θα πάρουν τους νόμους της ελληνικής αστυνομίας υπάρχει επικινδυνότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Κάνουμε την προσευχή μας για να μην έχουμε περισσότερα περιστατικά στην αστυνομία», πρόσθεσε ο Μπαλάσκας.

«Ο υπουργός και όσοι ήταν πριν ισχυρίζονται ότι όταν έχεις μία σχέση και δεις τις πρώτες φωνές αποχωρείς δεν περιμένεις το χαστούκι», συμπλήρωσε ο Μπαλάσκας.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις