0

Η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε και τοποθέτησε ήδη δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 2.000 λίτρων, στο Καρά Τεπέ και στην πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη

Λύση στο πρόβλημα με την έλλειψη πόσιμου νερού για τα αδέσποτα ζώα στο Σέιχ Σου δίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καθώς με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, Φροντίδας Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς εγκαταστάθηκαν ήδη δύο δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η κάθε μία, στο Καρά Τεπέ και στην πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη.

Μετά τις επισημάνσεις μελών φιλοζωικών σωματείων ότι αδυνατούν να μεταφέρουν ικανές ποσότητες νερού για να καλύψουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και με δεδομένο το ότι οι βρύσες που υπάρχουν στο περιαστικό δάσος παραμένουν κλειστές καθώς το νερό τους δεν είναι πόσιμο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προέβη στην αγορά δύο δεξαμενών τις οποίες και τοποθέτησε αφού έλαβε σχετική άδεια από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Εδώ και χρόνια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητες τροφής για τη σίτιση των αδέσποτων που βρίσκουν καταφύγιο στο περιαριστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και τις προωθεί στις ομάδες των φιλόζωων οι οποίες με τη σειρά τους φροντίζουν για την διανομή τους.

Με το ίδιο μοντέλο συνεργασίας αντιμετωπίζεται και το θέμα του νερού καθώς ο δήμος θα φροντίσει ώστε οι δεξαμενές να είναι πάντοτε γεμάτες προκειμένου οι φιλόζωοι με τη σειρά τους να γεμίζουν τις ποτίστρες που έχουν στη διάθεσή τους.

«Με την παρέμβαση αυτή δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά τα ζώα αλλά η αντιμετώπισή του αποτελεί δείκτη για την ανθρωπιά μας» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζαρίφης και διευκρινίζει ότι το νερό θα μεταφέρεται στις δεξαμενές με υδροφόρες του δήμου.

Σημειώνει τέλος ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες προκειμένου ο δήμος να προμηθευτεί το επόμενο διάστημα και ποτίστρες τις οποίες θα θέσει στη διάθεση των φιλόζωων διευκολύνοντας το έργο τους.

«Ο σεβασμός της φύσης και της ζωής αποτελούν πυξίδα την οποία ακολουθούμε με ευλάβεια» αναφέρει από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος ευχαριστεί εκτός από την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, Φροντίδας Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τη δασάρχη Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά για την άψογη συνεργασία.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις