0

Η υπόθεση των εκβιασμών από δημοτικούς υπαλλήλους της Αθήνας έχει αποκαλύψει σοβαρές παραβιάσεις και εγκληματικές ενέργειες. Οι υπάλληλοι του δήμου, μαζί με ιδιώτες, φέρονται να σχημάτισαν εγκληματική οργάνωση, εκβιάζοντας καταστηματάρχες για να αποφύγουν τους ελέγχους ή τα πρόστιμα για παραβάσεις.

Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε τους εμπλεκόμενους, και αυτοί τέθηκαν σε αργία. Ένα χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η συμμετοχή μιας οικογένειας, αποτελούμενης από τη μητέρα και τα δύο παιδιά της, που επίσης συμμετείχε στις εκβιαστικές δραστηριότητες. Συνολικά, 14 άτομα φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία ασκούσε πίεση στους καταστηματάρχες για χρηματικά ανταλλάγματα.

Αυτή η αποκάλυψη υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και μέτρα κατά της διαφθοράς σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την προστασία των καταστηματαρχών από παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες στο μέλλον.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι διάλογοι, που έφερε στη δημοσιότητα της ΕΡΤ :

-“Μακάρι να πάει αρχείο, γιατί και εγώ αρχείο θέλω να το στείλεις, απλά να κάνουμε παιχνίδι να πάρεις λεφτά θέλω”

“ωραία, άμα είναι έτσι επιμένω τότε το ψάχνω”.

«Θεωρώ το να δίνουμε 12.000 και πέρσι 16.000 ευρώ και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι ότι καλύτερο. Η προστασία ποια είναι δηλαδή, να μας κλείσουν δυο μέρες και να τραβήξουμε εμείς σφραγίδα, αυτή είναι η προστασία και να δίνουμε αυτά τα χρήματα», παραπονέθηκε ιδιοκτήτης σε άλλη επικοινωνία.

“Είναι η Δημοτική Αστυνομία στο … (όνομα καταστήματος), πες τους να φύγουνε” , αναφέρει σε άλλη επικοινωνία η γυναίκα.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις