0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

Αποφασισμένος να επαναφέρει το θετικό πρόσημο στην αξιολόγηση των πολιτών για την κυβέρνηση του, να αποφύγει την περιδίνηση μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και να αποκαταστήσει την σχέση με τους ψηφοφόρους που απείχαν ή στράφηκαν σε άλλα κόμματα, ψαλιδίζοντας το ποσοστό της ΝΔ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεργάτες του περιγράφουν στην Today Press την πρόθεση του να διανύσει έναν μαραθώνιο σε υψηλό τέμπο, παίρνοντας πάνω του την κατάσταση και αναλαμβάνοντας την εποπτεία για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

Η φυγή προς τα εμπρός που έχει σχεδιάσει ο Πρωθυπουργός έχει στο επίκεντρο την ακρίβεια, την υγεία, τη παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια. Τομείς που σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση των πολιτών για τα θέματα που τους απασχολούν και βαθμολόγησαν αρνητικά την κυβέρνηση όπως καταδεικνύει το αποτέλεσμα του Ιουνίου.

«Πήραμε το μήνυμα. Οι πολίτες μας ζητούν να τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας», επαναλαμβάνει διαρκώς και θέλει να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για λόγια.

Restart

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταρτίσει μαζί με τους συνεργάτες του ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα με παραδοτέα για όλους τους κρίσιμους τομείς και οι υπουργοί «θα νιώσουν την ανάσα του» για να τα τηρήσουν.

Έχει διαμηνύσει ότι όλοι θα κριθούν αυστηρά το επόμενο διάστημα, ενώ σχεδιάζει ριζικές αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση, τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα τους όσο και ως προς την σχέση τους με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αφού τους χρεώνεται αλαζονεία. Οι αλλαγές έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και μαζί με τις εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ θα σηματοδοτήσουν το πολιτικό restart της κυβέρνησης.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε δημόσιους οργανισμούς, φορείς, αστυνομικά τμήματα και νοσοκομεία προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα προβλήματα που υπάρχουν, την προώθηση λύσεων και την παραγωγή αποτελεσμάτων από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

«Ούτε οι υπουργοί δεν θα γνωρίζουν πότε και ποιον τομέα ευθύνης τους θα επισκεφθεί», σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος με γνώση του σχεδιασμού. Παράλληλα θα εντείνει τις περιοδείες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τους πολίτες, την ενημέρωση από την τοπική αυτοδιοίκηση για τα προβλήματα και την επίβλεψη των έργων που είναι σε εξέλιξη.

H διεθνής εικόνα της χώρας

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην διεθνή εικόνα της χώρας και την επιβεβαίωση της διπλωματικής και αμυντικής ισχύος της, ως μία έμμεση απάντηση στην πίεση που δέχεται η ΝΔ από τα δεξιά της. Το πρωί της Δευτέρας θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας και η μεγαλύτερη συνεισφορά από Ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στη δέσμευση για τις αμυντικές επενδύσεις.

Η χώρα μας βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των συμμάχων χωρών που υπερβαίνουν το ποσοστό του 2% του ΑΕΠ που προβλέπει η Ατλαντική Συμμαχία, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει καταθέσει από κοινού με τον Πολωνό ομόλογό του πρόταση για μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας που θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά του ΝΑΤΟ. Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της Συνόδου να έχει και σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τo βράδυ της Τετάρτης θα παραθέσει στο Λευκό Οίκο δείπνο προς τιμήν των ηγετών.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-26), καθώς και το Κυπριακό και το έργο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν. Μία εβδομάδα αργότερα, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Διαβάστε την εφημερίδα Today Press εδώ

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις