0

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, υπάρχουν στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του σκάφους «Περσεφόνη» που υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν πώς ξέσπασε η φωτιά στον όρμο Μπίστι της Ύδρας.

Συγκεκριμένα:

1. Απομάκρυνση ενοχοποιητικών στοιχείων: Τα μέλη του πληρώματος φαίνεται να προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη του εμπρησμού, απομακρύνοντας από την παραλία στοιχεία που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν. Αυτή η ενέργεια υποδηλώνει ότι είχαν γνώση και ανάμιξη στο πώς ξεκίνησε η φωτιά.

2. Άμεση απομάκρυνση από το σημείο:  Όταν το πλήρωμα του τέντερ σκάφους, που ήταν στον διπλανό όρμο, είδε λάμψη και στη συνέχεια πυρκαγιά στη συγκεκριμένη παραλία, κινητοποιήθηκε για να προσεγγίσει το σημείο. Τα μέλη του πληρώματος του «Περσεφόνη» έσπευσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή μόλις αντιλήφθηκαν την προσέγγιση του τέντερ. Αυτή η συμπεριφορά ενισχύει την υπόθεση ότι ήταν ενήμεροι για το συμβάν και προσπαθούσαν να αποφύγουν την εμπλοκή τους.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέλη του πληρώματος πιθανότατα είχαν επίγνωση της κατάστασης και ενδεχομένως προσπάθησαν να αποκρύψουν την ανάμειξή τους στη φωτιά.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις