0

Βασίλης Οικονόμου: Ένας από τους βασικότερους στόχους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να μην κυκλοφορεί κανένα όχημα χωρίς έλεγχο στους ελληνικούς δρόμους

Ένας από τους βασικότερους στόχους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου είναι να μην κυκλοφορεί κανένα όχημα χωρίς έλεγχο στους ελληνικούς δρόμους. Αποτελεί δέσμευση του Υπουργείου ότι καθημερινά θα επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε τρόπους και δράσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά των πολιτών στους δρόμους ασφαλέστερη.

Η Κυβέρνησή μας έχει κάνει ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με τους διασταυρωτικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, μέσα από τους οποίους θα περιοριστεί δραστικά η κυκλοφορία ακατάλληλων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους. Τα συγχαρητήρια που δέχτηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιωτικών ΚΤΕΟ μας τιμά, μας δείχνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο και μας ωθεί σε ακόμη μεγαλύτερες τομές σε θέματα οδικής ασφαλείας.

Η Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ:

Διασταυρωτικοί έλεγχοι ΚΤΕΟ.

Ιστορική στιγμή και ένα αποφασιστικό βήμα στον περιορισμό των ανέλεγκτων (από ΚΤΕΟ) οχημάτων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους.

Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και στους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε δια ζώσης σήμερα 20/6/2024 στη Βουλή την υλοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα για την επαναφορά στο προς ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, των διατάξεων για τους διασταυρωτικούς ελέγχους ΚΤΕΟ. Χαιρετίζουμε τόσο την απόφαση αυτή όσο και συνολικά την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης καθώς αποτελεί ιστορική στιγμή για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας της χώρας.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος της αποχής από τους ελέγχους ΚΤΕΟ, θέμα μείζονος σημασίας για την οδική ασφάλεια στη χώρα, αποτέλεσε και αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του Π.Σ. ΙΚΤΕΟ τα τελευταία 15 χρόνια το οποίο όχι μόνο αναδείξαμε προς κάθε κατέυθυνση αλλά και συστηματικά προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε όχι μόνον τους αρμόδιους φορείς αλλά και την ίδια την κοινωνία για την αντιμετώπιση του, δεδομένου του τεράστιου κινδύνου που η αποχή αυτή συνιστά για όσους κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Σήμερα, με χαρά και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε τη νομοθέτηση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του, την οποία και χαιρετίζουμε ολόθερμα.

Από αύριο θα αναμένουμε την αναγκαία συνέχεια για την εφαρμογή του.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις