0

Οι κλυδωνισμοί στην Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζονται με κατακλυσμιαίους ρυθμούς από την στιγμή που σήμερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ την επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Στην επιστολή του κάνει λόγο για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Πριν από λίγη ώρα και ο Νίκος Παπανδρέου έθεσε και εκείνος θέμα ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι που πρόσκεινται στον Νίκο Παπανδρέου, επισημαίνουν και ο ίδιος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την αποτυχία στις ευρωεκλογές και τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα. Τονίζει ότι ο πρώτος λόγος θα πρέπει να δοθεί στους φίλους και τα μέλη για αλλαγή. Θεωρεί ότι πρέπει να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος άμεσα και εξαπολύει τα… βέλη του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Είχε προηγηθεί η κίνηση Ανδρουλάκη να θέσει επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος τον Γιάννη Μανιάτη αντί του Νίκου Παπανδρέου.

Την πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου φαίνεται να στηρίζει και ο Παύλος Γερουλάνος. χαρακτηρίζοντάς την «καλοδεχούμενη». Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σήμερα ο κ. Γερουλάνος τόνισε: «Το σωστό όταν δεν έχεις πετύχει τους στόχους σου είναι να πας στα όργανα. Δεν θέλω να μιλήσω πριν πάμε στα όργανα».

Την σκυτάλη πήραν δύο ακόμη στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής μιλώντας στο Talk Radio ανέφερε αρχικά: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν πλήττουμε ποτέ. Προφανώς δεν πέτυχε το στόχο που έθεσε. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αποτίμηση και εσωτερικό διάλογο. Η βάση θέλει σεβασμό και όχι υπεκφυγές».

Πιο συγκεκριμένα είπε πως η «επιστολή Κωνσταντινόπουλου εκφράζει μια αυθεντική αγωνία» και συμπλήρωσε ότι «σε πολιτικό επίπεδο συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό».

Τόνισε πάντως ότι δεν χρειάζεται ούτε παραλυτική εκκρεμότητα, αλλά ούτε μακρά εσωστρέφεια. «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα μικρομεσαίο κόμμα ή αν ληφθούν πρωτοβουλίες θα διαμορφώσουμε ένα μέτωπο πλειοψηφικού ρεύματος. Αν δεν γίνει από εμάς, έχουν μπει στο παιχνίδι και άλλοι παίκτες», ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ έδωσε βαρύτητα και στο γεγονός ότι «έχουμε και πίσω τον κ. Βελόπουλο στις 2-2,5 μονάδες».

Ο δε Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε από την πλευρά του την άποψη ότι «δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο», ότι «πρέπει να γίνει άμεσα μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, χωρίς ανθρωποφαγία». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε με νόημα ότι «όλα τα στελέχη έδωσαν σκληρή εκλογική μάχη και τώρα εκφράζουν την αγωνία τους για την παράταξη».

Συγκεκριμένα η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρει:

Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κομμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα, και να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η προοδευτική πολιτική λύση απέναντι στα πολλλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις