0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Τοday Press

του Πέτρου Κουβάτσου

Καταπέλτης ήταν στην τοποθέτησή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2023 ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Αχαρνών, κ. Χρήστος Ηλιάδης.

Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας έθεσε αμείλικτα ερωτήματα προς την
διοίκηση που παρέμειναν αναπάντητα κάνοντας λόγο «για το μνημόνιο του Δήμου Αχαρνών και
την κακοδιαχείριση στον Δήμο».

Ο κ. Ηλιάδης, μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για «13.000 ευρώ περίπου διόδια σε ένα χρόνο», για «Ζωοδόχοια με 200.000 ευρώ περίπου με διπλάσια κόστη από ότι άλλοι Δήμοι με τους ίδιους καλλιτέχνες».

Αναλύοντας τον Προϋπολογισμό ο κ. Ηλιάδης υπογράμμισε ότι ο δήμος χρωστά κιόλας στην
αγορά και ζήτησε να δοθούν αναλυτικά στο Σώμα τα ποσά που εισέπραξαν οι αιρετοί και τα
ποσά που εισέπραξαν τρίτοι και συμπλήρωσε:

«Κύριε δήμαρχε κύριες και κύριοι συνάδελφοι δεν μπορείτε να έρχεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο με μιάμιση σελίδα συγκεντρωτικό υπόμνημα και με δυο συγκεντρωτικούς πίνακες όταν μιλάμε για δήμο με προϋπολογισμό 152.849.758 ευρώ, προϋπολογισθέντα έσοδα περίπου 70.000.000 βεβαιωθέντα και περίπου 58.000.000 εισπραχθέντα δηλαδή να έρχεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας λέτε από την εκτέλεση του προϋπολογισμού προκύπτει απόκλιση προϋπολογισμού και αποτελέσματος εσόδων 94 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα χειρότερα απόκλιση μεταξύ βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ με προϋπολογισθέντα έξοδα 152.849.758 και πληρωθέντα 63.846.995 και περίπου το 15% από αυτά να αφορούν αμοιβές αιρετών και παροχές προς τρίτους και να μην έχετε δώσει πριν το Δημοτικό συμβούλιο αναλυτικές καταστάσεις στους Επικεφαλής των Παρατάξεων ως ένδειξη σεβασμού στο σώμα το οποίο ακόμα και αν ξόδευε μήνες για να βρει αυτές τις δαπάνες στην διαφάνεια και πάλι δεν θα μπορούσε να βρει και να κρίνει την σκοπιμότητα τους.»

Διαβάστε την εφημερίδα Today Press εδώ

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις