0

Η πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας στα Βαλκάνια, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ο Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις της Προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι  «δεν μεταβάλλουν τη νομική πραγματικότητα».

Ο υπουργός Επικρατείας, υπογράμμισε ότι σοφά η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει προχωρήσει σε κύρωση των μνημονίων.

«Σοφότατα. Διότι αυτό αποτελεί βασικό μοχλό πίεσης για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας με έναν εσωτερικό μηχανισμό που δεν υπάρχει μέσα στη Συμφωνία. Το να μπορείς να έχεις διαπραγματευτική δύναμη στα χέρια σου, είναι πολύ σημαντικό και ευτυχώς που ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε. Δικαιώνεται απολύτως τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μάκης Βορίδης, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τώρα κύρωση των μνημονίων, τονίζοντας ότι πραγματικά τον ξεπερνά η αντίληψη που έχουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για την εξωτερική πολιτική.

«Το εντυπωσιακό είναι ότι έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που μας φόρτωσε αυτήν τη Συμφωνία και λέει, “να πάμε τώρα, αυτήν τη χρονική στιγμή, να κυρώσουμε τα μνημόνια”. Τώρα, που οι άλλοι λένε ότι δεν τους αρέσει το όνομα. Το διαπραγματευτικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας, να πάμε να το δώσουμε».

Ο Μάκης Βορίδης επιτέθηκε και στους «πατριώτες του καναπέ» ή την «υποτίθεται, εθνικιστική αντιπολίτευση», η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, έρχεται και λέει: «Να πάμε τώρα να εκτεθούμε διεθνώς καταγγέλλοντας».

Και όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε:

«Εδώ (που) έχει ανοίξει ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο αφορά πρωτίστως και κυρίως τα Σκόπια, εμείς να κάνουμε και τα δύο λάθη. Ή -από τη μια μεριά- να δώσουμε ό,τι διαπραγματευτικό όπλο έχουμε -αυτό μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- ή -από την άλλη μεριά- να πάμε μόνοι μας να αυτενεργήσουμε να καταγγείλουμε».

Αναφορικά με την υπόθεση Μπελέρη,  επανέλαβε ότι αυτός φυλακίστηκε κατά παράβαση του κράτους δικαίου και υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά έκανε ότι μπορούσε.

«Αποκλείσαμε τον Ράμα από τις βαλκανικές διαβουλεύσεις, διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα πήρε ψήφισμα».

Τα δικαιώματα, της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία κανείς δεν τα ξέρει καλύτερα από τον Φρέντυ Μπελέρη, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, υπενθυμίζοντας την υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις