0

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στο 5ο Συνέδριο του ygeiamou.gr με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος» που πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων και στον τομέα της υγείας

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πάγια προβλήματα του ΕΣΥ και την τεχνητή νοημοσύνη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το Σύστημα Υγείας της χώρας μας προφανώς και κουβαλάει σοβαρές παθογένειες από το παρελθόν. Χαίρομαι που θα συζητήσουμε σήμερα για το μέλλον της υγείας αλλά πρέπει να πούμε ότι έχουμε δρομολογήσει και ένα σχέδιο ανάταξης του Συστήματος Υγείας».

Είπε πως η AI είναι μία επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα. Τη βλέπουμε ως μία ευκαιρία για να μπορέσουμε να φθάσουμε και να ξεπεράσουμε ίσως άλλες χώρες που είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν νωρίτερα τα συστήματά τους.Ακόμη πως τεχνητή νοημοσύνη χωρίς δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει άρα ξεκινώντας από εφαρμογές όπως το myhealth.app και φθάνοντας σε έναν πλήρη φάκελο είναι πολύ σημαντικό να αυτοματοποιήσουμε διαδικασίες και εντός των νοσοκομείων ώστε να πάμε σε μία ψηφιακή ανταλλαγή πληροφοριών.

«Αυτό το οποίο με συναρπάζει είναι το επόμενο βήμα ως προς τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να βοηθηθεί για παράδειγμα ο κάθε επιστήμονας να αναλύει τη δομή μιας πρωτεΐνης να κάνει σχετική έρευνα μέχρι τη χρήση εφαρμογών ΑΙ για να διαγνώσουμε τον καρκίνο του δέρματος. Δεν θα αντικαταστήσουμε το γιατρό αλλά η χρήση δεδομένων για να καταλήγουμε σε συμπεράσματα και παρατηρήσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε διά γυμνού οφθαλμού, είναι σημαντική», τόνισε.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις