0

Δριμεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας αστείο, το οικονομικό του πρόγραμμα, εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αποδόμησε μία προς μια τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές του έως τώρα κυβερνητικού έργου.

«Τα υπερκέρδη που λέει ο κ. Κασσελάκης ότι θα φορολογήσει, τα φορολογήσαμε και εμείς, και στις ηλεκτρικές εταιρείες, και στα διυλιστήρια, και από εκεί δώσαμε τις ενισχύσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα διάφορα pass κτλ» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι να φορολογεί κανείς μέχρι εκεί που αντέχουν οι επιχειρήσεις.

«Γιατί αν δεν το αντέχουν, θα μας χαιρετήσουν » σημείωσε με νόημα.

Ο κ. Κασσελάκης, πρόσθεσε, έχει ένα πρόγραμμα αστείο.

«Λέει ότι θα μειώσει τους φόρους των φυσικών προσώπων κατά 30%… Πόσοι είναι οι φόροι αυτοί;
12 δισ… Τι κόστος λέει ότι θα έχουμε; 140 εκατ. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια αστειότητα» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός, παρατήρησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, που ζούσε αλλού πριν την περασμένη δεκαετία δικαιούται να λέει ότι λέει.

«Δεν δικαιολογούνται όμως, οι υπόλοιποι που ήταν εδώ, που ήμασταν όλοι εδώ, που ζήσαμε την άνευ προηγουμένου κρίση της περασμένης δεκαετίας. Η χώρα έχασε πάνω από το 25% του ΑΕΠ κατά κεφαλήν. Πώς θα εξαφανιστεί το χάσμα από τη μια μέρα στην άλλη; Μόνο στα κινούμενα σχέδια αυτά τα πράγματα » σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομίας, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει μεταβληθεί σε παράδεισο με τη ΝΔ, αλλά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και του Κασσελάκη σήμερα έχουμε κάνει βήματα μπροστά.

« 400.000 περίπου άνεργοι συμπολίτες μας έχουν βρει σήμερα εργασιακή προοπτική, ήταν η ανεργία στο 18% και σήμερα είναι στο 10%. Στις καταθέσεις βρήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ 150 δισεκ. ευρώ στις τράπεζες και τώρα είναι περίπου 200 δισεκ. ευρώ. Τα νοικοκυριά έχουν μεγαλύτερες αποταμιεύσεις. Στους μισθούς βρήκαμε κατώτατο μισθό 650 ευρώ και έχει πάει 830 » σημείωσε με νόημα.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις