0

Στα οφέλη που έχει ο διάλογος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Κάθε πράξη του διαλόγου επιβεβαιώνει, παρά τις σαφέστατες διαφωνίες μεταξύ των δύο κρατών, ότι ο διάλογος έχει μόνο θετικά και για τις δύο χώρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι στην Άγκυρα ακούστηκαν ξεκάθαρα οι ελληνικές θέσεις.

«Ακούστηκε καθαρά η ελληνική θέση, η αλήθεια για τη μουσουλμανική μειονότητα Ελλήνων στη Θράκη που είχε ακουστεί και στην Αθήνα, ακούστηκε και στην Άγκυρα. Ακούστηκε καθαρά η ελληνική και όχι μόνο ελληνική αλλά, η θέση που υιοθετεί και η χώρα μας για την τρομοκρατική Χαμάς, ακούστηκε και η ελληνική θέση για τη Μονή της Χώρας».

Πέραν της διατύπωσης των ξεκάθαρων ελληνικών θέσεων, ο διάλογος έχει οφέλη, γιατί έχουν, όπως είπε, εκμηδενιστεί οι παραβιάσεις.

Παράλληλα, αυτή η νέα κατάσταση, έχει βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή διαχείριση, στα όρια της επίλυσης του μεταναστευτικού, ενώ η visa, επιτρέπει σε δέκα νησιά του Αιγαίου να απολαμβάνουν οφέλη.

Ο Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε, ότι διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία και ειδικά στην διαφορά μας με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας επί τη βάσει του διεθνούς Δικαίου.

Πρέπει, όπως συμπλήρωσε, βήμα-βήμα να κερδίζουμε.

«Θα επεκταθεί το ποσό των εκατέρωθεν επενδύσεων. Αυτό είναι σημαντικό για τις δύο οικονομίες, άρα και για την δική μας οικονομία. Θα διατηρηθεί το καθεστώς διευκόλυνσης της βίζας και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να επεκταθούν και να έχουμε και περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες. Και το κυριότερο θα εκφράζονται καθαρά οι θέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις