0

Στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά και τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα, αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤnews ο υπουργός Εξωτερικών. «Νομίζω ότι μετά και τη χθεσινή συνάντηση περνάμε σε μία νέα φάση σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ελληνοτουρκική συζήτηση» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η νέα φάση, διέπετεται από μία παραγωγική κανονικότητα. 

Όπως εξήγησε, πρώτον, υπάρχει μία τακτική περιοδικότητα στις επαφές.

«Βρισκόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι « δεν χρειάζεται κάθε φορά που βρισκόμαστε να παράγονται πολλαπλές συμφωνίες, να υπάρχουν μείζονα θέματα τα οποία να διαχειριζόμαστε».

Το τρίτο και πιο σημαντικό, όπως υπογράμμισε  « είναι να μπορούμε να συζητούμε και να διαφωνούμε χωρίς να προκαλούμε εντάσεις και εν δυνάμει κρίσεις» και όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε «το τελευταίο 10μηνο έχει εκλείψει η εχθροπαθής ρητορική».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε, ακόμα ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση και τα θέματα αυτά έχουν και τα δικά τους ιστορικά βάρη  σημείωσε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι θέματα κυριαρχίας δεν βρίσκονται στη συζήτηση. 

Ερωτηθείς για τα θαλάσσια πάρκα, ο υπουργός Εξωτερικών υπήρξε κατηγορηματικός.

«Η απάντηση είναι σαφής. Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν. Τα θαλάσσια πάρκα είναι ουσιαστικά η επιτομή της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, που είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας και είναι εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη γνώμη μου για όλες τις μεσογειακές χώρες ».

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις