0

Στην Άγκυρα και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στρέφονται αυτήν την ώρα τα βλέμματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στην Τουρκία, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Μετά τη συνάντηση θα υπάρξουν και διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δυο χωρών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δυο ηγετών, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, στο οποίο θα παρευρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες αναμένεται να υπογραφούν δύο νέες συμφωνίες:

Η πρώτη αφορά σε συμφωνία συνεργασίας, που αφορά στη Διαχείριση Καταστροφών και εκτάκτων αναγκών, που θέτει σε πιο δομημένη βάση την συνδρομή μεταξύ των δύο χωρών σε επείγουσες καταστάσεις.

Η δεύτερη αφορά στην συνεργασία στον τομέα της Υγείας και των Ιατρικών Επιστημών.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, εξάλλου, ότι θα ανακοινωθεί ακόμη η ίδρυση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που υπενθυμίζεται ότι είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις