0

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

Πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη κρατάει η κυβέρνηση. Μήνα Φλεβάρη, δεν θα το περίμενε κανείς…

Από τη μια, οι αγρότες με σύμμαχο -για την ώρα- την κοινωνία, που δείχνει να κατανοεί πως η ακρίβεια τσακίζει κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα. Από την άλλη, οι φοιτητές που είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν με τις καταλήψεις, καταλαβαίνουν «από μέσα» τι σημαίνει δημόσιο πανεπιστήμιο. Και κάπου εκεί, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει κάνει «από δυο χωριά χωριάτες», πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, με άλλους να εμφανίζονται στο δημόσιο διάλογο ως μετριοπαθείς και άλλους ως ακραίοι.

Με αυτά και με τα άλλα, το βλέμμα της κοινωνίας είναι στραμμένο αποκλειστικά στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο λόγω των αιτημάτων της, αλλά και επειδή το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό δείχνει να περνά απολύτως… απαρατήρητο.

Στην κεντροαριστερά ζουν και αναπνέουν, πολιτικά, στη σκιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επερχόμενη συνάντηση των τριών -Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη-, επιβεβαιώνει εκείνο που λίγο-πολύ όλοι ψιθυρίζουν, το «χαμηλό ταβάνι» των κυρίων Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

Η μεγάλη ηττημένη των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κάποτε «πολλά υποσχόμενος» της Κουμουνδούρου και ο φιλόδοξος 30άρης της Χαριλάου Τρικούπη, τείνουν να εξελιχθούν στους νέους χρυσούς χορηγούς της κυβέρνησης. Με την φιέστα στην οποία συμφώνησαν να πρωταγωνιστήσουν στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, παραδέχονται στην πράξη -μέσα στον Φλεβάρη και αυτοί- πως η αυτόνομη πρωταγωνιστική πορεία των κομμάτων τους μοιάζει στα δικά τους μάτια να είναι…  όνειρο θερινής νυκτός.

Το πικάντικο πολιτικό τρίο μπορεί να ταρακούνησε τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και να έδωσε τροφή στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, πόσο όμως απασχολεί την κοινωνία που κινείται έξω από αυτήν την πολιτικο-μιντιακή «φούσκα»;

Ας μη γελιόμαστε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει μόνος του στο «γήπεδο»…

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Απόψεις