0

Το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Κηφισιάς οι δημαιρεσίες που ανέδειξαν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, με όλες τις παρατάξεις να συναινούν και ομόφωνα να αναδεικνύουν (στη φανερή ψηφοφορία) πρόεδρο τη Λίλα Παπαδημητρίου (πρόταση του δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά), αντιπρόεδρο τον Εμμανουήλ Κουρμαδιά (πρόταση της μείζονος μειοψηφίας του Γιώργου Θωμάκου) και γραμματέα τον Αντώνη Καρναβά (πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»).

Υπενθυμίζεται ότι η Λίλα Παπαδημητρίου κατείχε την ίδια θέση πριν αποχωρήσει από τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών».

Η Δημοτική Επιτροπή

Το νέο προεδρείο ανέλαβε άμεσα καθήκοντα, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Τα αποτελέσματα:

Τακτικά μέλη: Από τη Διοίκηση, εκλέχθηκαν οι Στάθης Κύρλος, Γιάννης Παντελεάκης, Πέτρος Σφηκάκης, Χρήστος Καλός, Αγγελική Βαλασοπούλου. Από τη μειοψηφία, εκλέχθηκαν οι Βαγγέλης Αυλήτης, Γιώργος Σκορδίλης, Εμμανουήλ Κουρμαδιάς.

Εμπειρία, τεχνογνωσία και καλή γνώση των θεμάτων της Αθήνας προσθέτει στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος εξελέγη ως αντιπροέδρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για τον μακροβιότερο δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας, καθώς εκλέγεται σταθερά από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Ο Χρήστος Τεντόμας στην ηλικία των 22 ετών εκλέγεται Διαμερισματικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος και από το 2002 μέχρι σήμερα  Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  Δήμου Αθηναίων από το  2004 έως το 2006 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Αθηναίων από το 2006 έως το 2007. Υποδιοικητής ΙΚΑ το 2009 ενώ ως δημοτικός σύμβουλος είχε και την εποπτεία τη σχολικής μέριμνας από το 2008 έως το 2010. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής το 2011 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου το 2012. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας το 2013 και Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από το 2014 έως το 2017. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» από το 2018 έως το 2019. Όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα στο συνάνθρωπο αναλαμβάνοντας εθελοντικές πρωτοβουλίες για τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τους οικονομικά ασθενέστερους. Με το «Βανάκι της Αγάπης» τα τελευταία χρόνια κατάφερε οργανωμένα να δώσουν τρόφιμα σε όσους τα έχουν ανάγκη σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Το 2019 εξελέγη πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος του  Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος όπου ανέλαβε Πρόεδρος για τον πολιτισμό και αθλητισμό. Από το 2021 μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές ήταν Αντιδήμαρχος κλιματικής αλλαγής και πρασίνου.

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις