0

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές σκυτάλης στα ηνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συντελέστηκε στον Δήμο Παλλήνης, από τον Χρήστο Αηδόνη. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος σε θέματα Διατροφής και Άθλησης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, κατάφερε να ανακηρυχθεί Δήμαρχος Παλλήνης –με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο- από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 47,17%, βάζοντας τέρμα στην επί 17 χρόνια δημαρχία του Αθανασίου Ζούτσου.

Γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία των 153 πολιτών που συντάχθηκαν στο πλευρό του Χρήστου Αηδόνη διαπιστώνεται ότι ο νέος Δήμαρχος Παλλήνης πέτυχε να συσπειρώσει κοντά του ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου, ευρείας κοινωνικής αποδοχής, με δραστηριότητα στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα έργα υποδομών, την οικονομία,το επιχειρείν, την παιδεία και τον εθελοντισμό.

Το κλίμα επικράτησής του είχε διαφανεί προεκλογικά στις δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στον Γέρακα και την Παλλήνη. Όποιος παρέστη σε προεκλογικές ομιλίες σε οποιονδήποτε Δήμο της Ανατολικής Αττικής, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σε καμία, μα σε καμία άλλη συγκέντρωση δεν υπήρχε τόσο πολύς κόσμος, με τόσο ενθουσιασμό και παλμό!

  • Κύριε Αηδόνη, από την 1η Ιανουαρίου 2024 αναλαμβάνετε καθήκοντα ως ο νέος Δήμαρχος Παλλήνης για τα επόμενα 5 χρόνια. Ποιες είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες;

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία ειδικής υπηρεσίας «Γραμμή Δημότη» και «Γραφείο Δημότη». Τονίζω ότι ειδικά η Παλλήνη θα αποκτήσει όχι μόνο δικό της Γραφείο Δημότη αλλά και Γραφείο Δημάρχου.

Θα χαρτογραφηθεί και θα βολιδοσκοπηθεί όλος ο Δήμος και θα ζητήσω ως Δήμαρχος από όλους τους δημότες, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας δηλώσουν όλα τους τα προβλήματα. Μέσα σε ένα μήνα θα έχει αποτυπωθεί όλη η εικόνα της πόλης και αυτό θα μπει στον δημόσιο διάλογο. Θα μάθετε όλοι, πού βρισκόμαστε και όλοι θα ξέρουμε τα ίδια πράγματα.

Στις πρώτες προτεραιότητές μας, από τις αρχές της Διοίκησής μας θα είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η προτεραιοποίηση των αναγκών του Δήμου μας βάσει του δικού μας προεκλογικού προγράμματος.

Απαραίτητη και απολύτως αναγκαία από την πρώτη στιγμή είναι η σύσταση γραφείου μελετών για τη δημιουργία των δικών μας μελετών ώστε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων από όλους τους διαθέσιμους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι μπαίνουμε στην νέα εποχή του φωτός και της διαβούλευσης, στο Δημαρχείο, στις γειτονιές, στα πεδία δράσης, θα είμαστε παντού. Θα μάθουν όλοι οι πολίτες για την πρόοδο των έργων, για τα μεγάλα και μικρά ψέματα που ταλανίζουν την κοινωνία δεκαετίες. Θα μάθουν όλοι με αποδείξεις που βρίσκεται αυτή η απίστευτη ιστορία με την αποχέτευση. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ξεκολλήσει ένα έργο που κρατά τον Δήμο μας σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Θα μάθουν όλοι γιατί κωλυσιεργεί το πολεοδομικό και ποια συμφέροντα δεν αφήνουν τον Δήμο Παλλήνης να αναπτυχθεί. Και αφού μάθουν οι πολίτες θα γίνουν συμπαραστάτες μας για να προχωρήσουμε μαζί στο σχεδιασμό νέων δρόμων, νέων πλατειών, νέων σχολείων και αθλητικών χώρων και όλων των άλλων υποδομών που θα καταστήσουν την περιοχή μας σύγχρονη και φιλική για τον πολίτη.

  • Μετά την πλήρη καταγραφή και ενημέρωση των πολιτών πώς θα κινηθείτε; Ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας άξονες στη διοίκηση του Δήμου; 

Αυτός ο Δήμος θα αποκτήσει ισχυρή Πολιτική Προστασία καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές προ 2 ετών δεν έκαναν κανένα Δήμαρχο να δακρύσει και ούτε να πτοηθεί. Θα προασπίσουμε τον Δήμο μας και με τη Δημοτική Αστυνομία για την οποία άμεσα θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ώστε οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς. Μιλώντας δε για ασφάλεια να τονίσω ότι ο Δήμος Παλλήνης θα πλημμυρίσει από Φως! Αυτό κρατήστε το! Το μότο μας είναι κανένα σκοτεινό σημείο! Με σύγχρονους οικολογικούς τρόπους, με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο Δήμος Παλλήνης θα γίνει πόλη του Φωτός. Ο  Δήμος Παλλήνης δεν θα φωτιστεί μόνο κυριολεκτικά αλλά και από την εξωστρέφεια, διότι για πρώτη φορά θα οργανώσει τους αθλητικούς του χώρους και θα δημιουργήσει νέους σύγχρονους, με τέτοιο τρόπο που θα πολύ σύντομα θα γίνει πρότυπος Δήμος άθλησης. Ειδικότερα, η Παλλήνη θα αποκτήσει ένα Πρότυπο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο εκεί που σήμερα 37 στρέμματα έχουν δοθεί ως μπαζότοπος στους φίλους εργολάβους της απερχόμενης Διοίκησης.

Η Παλλήνη έχουμε στόχο να αναπτυχθεί συνολικά με αναπλάσεις και ανακαινίσεις, με τοπόσημα όπως ο λόφος Λεβίδη, το οινοποιείο Πέτρου το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, το Πεδίο Άρεως και άλλα πολλά σημεία θα αποκτήσουν μία νέα ταυτότητα, που θα χαίρεται κάποιος να επισκέπτεται.

Και παράλληλα θα προχωρήσουμε σε ό,τι βελτιώνει τη ζωή του πολίτη, σε ασφαλτοστρώσεις, σε πεζοδρομήσεις, στη δημιουργία νέων δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, σε  προσβάσιμους  χώρους για εμποδιζόμενα άτομα, σε ποδηλατοδρόμους, στη δωρεάν διάθεση ηλεκτρικών -και μη- ποδηλάτων σε όλες τις κεντρικές πλατείες του Δήμου μας!

Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στα αυτοκίνητα, συνεργαζόμενοι επίμονα και μεθοδικά με όλους τους συναρμόδιους φορείς για να αποφορτίσουμε την πόλη μας από την τεράστια υπερτοπική κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Θα διεκδικήσουμε μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις όπως βυθίσεις οδών και ανισόπεδους κόμβους, όπως και υπογειοποιήσεις μεγάλου μέρους του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Θα αποκτήσουμε ελεγχόμενη στάθμευσημε δωρεάν χρήση για τους κατοίκους της πόλης μας, Δημοτική Συγκοινωνία με δωρεάν μετακίνηση, θα δρομολογήσουμε τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και φυσικά, προς εξυπηρέτηση των πολιτών και των υπηρεσιών μας θα κάνουμε το αυτονήτο, τον Δήμο μας Ψηφιακό!

  • Κατά την προεκλογική περίοδο λέγατε πολύ συχνά «Αλλάζουμε νοοτροπία». Τι εννοείτε με αυτή τη φράση; Τι θέλετε να αλλάξει στον Δήμο Παλλήνης;

Η Δημοτική Αρχή, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι συνεργάτες, οι υπάλληλοι, όλοι μα όλοι θα δουλεύουμε για τον Δημότη και όχι για την προβολή του Δημάρχου! Τελειώνουμε με τις γειτονιές πολλών ταχυτήτων και δεν θα ανεχτώ καμία συναλλαγή, κανένα ρουσφέτι για τα αυτονόητα. Θέλετε παράδειγμα; Με Δήμαρχο τον Χρήστο Αηδόνη, κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού! Ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγούμαι! Για όλους όσοι είχαν στήσει εμπόρια ελπίδας και παραμάγαζα. Δεν είναι δυνατό το γνωστό σε όλους ΤΑΠ, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, να χρειάζεται μήνες για να εκδοθεί και για να το πάρεις να πρέπει να παρακαλάς λυτούς και δεμένους!

Καμία λακούβα ή καμμένη λάμπα σε ειδική προτεραιότητα έναντι άλλης. Καμία πολεοδομική τακτοποίηση για ειδικούς φίλους. Καμία άδεια που δεν πληροί προϋποθέσεις. Έλεγχοι θα γίνονται, παντού, για την ευταξία της πόλης. Το ρουσφέτι για τις αυτονόητες κοινωνικές παροχές κομμένο! Ο Δήμος θα αποκτήσει μηχανισμό άμεσης επίλυσης προβλημάτων. Ίσως θα είναι και ο πρώτος Δήμος που θα εισαγάγει αυτή την καινοτομία!

 

  • Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική που θα εφαρμόσετε, ποια είναι η στόχευσή σας; 

Να αγκαλιάσουμε όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη προσοχή και επίγνωση πως η κοινωνική συνοχή απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων ισότιμα, γυναικών και αντρών, παιδιών, νέων, μεγαλύτερων και ηλικιωμένων.

Παιδικοί Σταθμοί και ΚΑΠΗ θα αποτελέσουν τους νέους δημιουργικούς πυρήνες, τα σχολεία μας θα εκσυγχρονιστούν και θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία νέων, οι παιδικές χαρές θα γίνουν πραγματικές Χαρές και όχι τόποι επικίνδυνοι. Όσον αφορά στο τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων, ξεκινά πρόγραμμα στειρώσεων και ολιστικής διαχείρισης αυτού του θέματος, γιατί ξέρετε δεν είναι θέμα μόνο φιλοζωίας αλλά γενικά καθαριότητας και ευταξίας στην πόλη μας.

Επιπλέον ο Δήμος μας, εκτός από σύγχρονος θα γίνει και περισσότερο κοινωνικός. Με ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για τους συμπολίτες μας που ζουν στην απομόνωση, που έχουν ανάγκη που πλήττονται για τον οποιοδήποτε λόγο. Το δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους θα είναι ισχυρό!

  

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Πολιτική