0

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη της ελληνικής οικογένειας  αποτελούν προτεραιότητες για την Κυβέρνησή μας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Ιουλίου που δημοσιοποιήθηκαν καταγράφουν μείωση κατά 1,1% σε μηνιαία βάση και σταθεροποίηση στον μηνιαίο δείκτη τιμών στα τρόφιμα.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα δεν κρύβεται. Γι’ αυτό, εκτός των άλλων πρωτοβουλιών όπως το marketpass που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του πληθωρισμού σε βασικά είδη βρίσκονται και άλλες πρωτοβουλίες σε εξέλιξη. Πριν από λίγες ημέρες ζήτησα από τους εκπροσώπους των σούπερ- μάρκετ να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια ενισχύοντας το «καλάθι του νοικοκυριού» και με επώνυμα προϊόντα. Επίσης, βρισκόμαστε σε  συνεννόηση με μεγάλες αλυσίδες ώστε να διασφαλιστούν προσιτές τιμές σχολικών ειδών εν όψει της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Παράλληλα, θα είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν. Προχωράμε σε αυστηρούς ελέγχους σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας με στόχο να μην υπάρξει κανένα περιθώριο αισχροκέρδειας. Είναι εφικτό να προσεγγίσουμε το πραγματικό μικτό περιθώριο από την αποτίμηση που έχουν στην αποθήκη τους και τις καθαρές τιμές πώλησης και έτσι να επιβάλλουμε αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

You may also like

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ: Ειδήσεις